• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Tomo pa bar to nije problem dobar klip celinder i dobar rasporednik (crna kutija) ili podmetneš drvo kak ja na IMT-u :(emo): Ili dodaš jedan vanjski celinder i spojiš na kiper .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Neču, hoču medu i nijednog drugog.
Gle koja je to raketa za ušumu

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=mAq-X_m9Ei4[/YT]

Ahahahah stroj ...
Al brzo gasi opali ga blato po glavi trebali su to ručno izvuć. :icon_biggrin:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
E vidiš to no ja nemrem služiti kod ursusa, izvlačila sam prijatelju prošlu jesen drva na šumariji poslje kak su šumari svoje izvukli. Doslovce se put nije videl od vode i blata, sa osovinom i prednjim krajom sam ravnal sredinu puta i nema da stane, cca nekih 500 metri do tvrdoga, ali dok sam moral okrenuti praznoga u šumi po lišču ko da sam na ledu, nikud nikam sam je vrtel, a u kaljuži je kretala ko da je na asvaltu. [emoji3]

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Stradao je i kolektor jajast,nejednako poderan,pa kazu da je razlog tome jer je u prekidu pa neiskri cjeli krug i zato je ostao stariji kolektor gdje je u prekidu.
Nema druge neg novi.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Konačno jučer došel Muhač vidjeti Medu zahvaljujem se na utrošenom vremenu cijenjenom kolegi :icon_super:

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Dojmovi, kritike, pohvale, pokude? Grčevi i čirevi na mjestu?

Poslano sa mog LG-E610 koristeći Tapatalk

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,723
Nema konentara,pohvala,kritika itd jer još nemože doči do riječi a kamoli do tipkovnice jer su mu zapeli štrukli v grlu a sigurno je bila i:icon_kidra: pa onda :cool2: i :icon_jook:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Počastiš nas kojom slikom radova? Ima nas koji volimo to gledati, pogotovo tvoje!

I tak sam ja ono neki dan čitavo vreme bil okružen Ursusima :icon_keel:
Nakon kaj sam ovog preservisiral otišel sam u oglede kod Željca.

Kvačilo riješeno, ugrađeno sve novo.
Obje lamele, capice, šeširiči, opruge, potisni, leđaj u zamajcu i još poneka sitnica kad se več radi.

Inače je ta makina kod kolege več 40 godina, a na dvor je došel kao mladič star samo 5 godina.
25 let je bil među naj jačim traktorima u selu i stvoril je sve kaj je na dvoru, a sudeči po svemu još bu barem deset let išel prije nego ode u smeče, a možda i dulje.
Na ovom gospodarstvu je počaščen s dvije generalke (zadnju sam mu ja radil prije 6-7 let), nekoliko setova kočnica, lamela, malo servisa getribe i dvije- tri kompozicije u volanu.
Kak god da ja te Ursane ne volim, ovaj se naradio, zaradio, otplatio, a i još bude. Ustvari, poderal je svojeg vlasnika koji ga je na dvor dopeljal kao mladič od 25 let, a sad mu je 65....
I onda ja velim da Ursan ne valja
image506.gif
image470.gif
image470.gif

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Nema konentara,pohvala,kritika itd jer još nemože doči do riječi a kamoli do tipkovnice jer su mu zapeli štrukli v grlu a sigurno je bila i:icon_kidra: pa onda :cool2: i :icon_jook:
Nakon ručka sam otišel pogledati napokon tu željkovu makinu kad sam več na tom terenu i jer je on imal borbe s kardanskim osovinama pa da ga malo zadržavam.

Normalno da očaran nisam bil, na traktoru je poprilično toga izmjenjano i za sad je mehanički u dobrom stanju od prednjih do zadnjih kola, ali limarija
%28doh%29.gif

Voziti mi nije dal jer je jako kiša padala, valjda prokišnjava krov :icon_scratch:
Komentar koji sam tam čul je da se nema nekih lepi riječi za taj traktor ali bude njega Željkič usavršil (kroz jedno 20 let kak je fleten :(giggle):) Ali koliko sam uspel skontati femili je zadovoljna, osim komentara da kakav traktor .....
Slikal nisam, nije fotogeničan.

Bogme taj dan se fino jelo, nemam zamjerki.
Jedna gazdarica me počastila štruklima, a kod Željca je bila zlevanka
4030848325.gif

I ti bi trebal koji put z menom na teren, em bi neke stvari shvatil, em nebi moral navek kamenje u žepima nositi

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,723
Kad me neš sobom zet dati ne pravim konkurenciju,sam me zoveš dok treba remenice vadit iz radilice.Da me zemeš sa sobom morti bi dobil kilo ili dva pa bi zgledal kak selski muž a ne kak šteketlin jel tak gospon Labavi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Kad me strah da opet po ušima ne dobiješ cevinom :(giggle):

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Pozdrav drugari. Ja vec neko vreme mucim muke sa kocnicama na mom Ursuli. Vidim da ovde ima iskusnih ljudi pa bih molio za neki savet ako neko zna sta mi je dalje ciniti.
Dakle, glavni kocioni cilindar i to onaj kraci, levi je izgubio pritisak iako je ceo dan radio i traktor pod teretom kocio u mesto. Posumnjali smo odmah na gumicu i rasturili cilindar, a gumica je bila nekako ljigava i kad smo hteli da je skinemo jednostavno se raspala. Kupio sam ceo set za reparaciju i sve u njemu izmenjao. Stavim cilindar u stegu, naspem kociono ulje, srafcigerom potisnem klip i on lepo uvlaci ulje i posle nekoliko puta se napuni uljem. Kad stavim prst na izlaz i potisnem klip osetim da ima dobar pritisak i odbije mi prst, a ulje prsne vani.
To je sve u redu. Medjutim problem nastaje kad namontiram taj kocioni cilindar na traktor. Jednostavno nije hteo da stvori pritisak i uopste ne izbaca ulje. Otkacim onaj holender sto mu je sa gornje strane i vidim da ulje dolazi, ali cilindar ne uvlaci ulje unutra. Drukao sam tako vise puta i ulje stoji, nista se ne desava.
Jel ima neko ideju sta bi tu moglo da pravi problem i kako da ga resim.
Hvala.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Izgleda da ipak nešto nisi dobro sastavio , da se nije prva gumica okrenula kod montaže ? Ona kaj ide prva prije bilo čega jer ako staviš napred prst on ti glumi nepovratni ventil pa radi . U normali pumpa mora usisavati ulje na gornjem ulazu i puhati ga van na izlazu .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
@ Aca, tam na susjednom forumu (kad je bila ona rasprava koju sam propustil :mur:) ti je Kavasaki stavil slike kak smo ga podučili da to napravi.
To je jedino dugotrajnije riješenje.
Ja sumnjam da tebi nevalja dugački cilindar, a sama reparatura cilindara se po mome ne isplati. I sam imaš dokaz da je to tak.

Najnoviji postovi

Na vrh