• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ma nisam nikaj slagal kad zbog posla nisam uspel traktora niti pogledati, nebi ja niti išel nikud da je netko drugi zval ali pošto znam da nema koga jer je tu za zeta reko ajde pomognem, tak da sam kočnice sam nabrzinu ozračil i molio Boga da izdrže tih par km i sve je bilo ok dok nisam na magistrali štel preleteti sa traktorom na žuto pa sam imal debelo kočenje na crveno i tu se garant zaljepila. Ma pakne su sigurno za otpis jer su iz trube leteli komadi žeravice, jbga škola peneze košta. A kaj bum sad kad očeš pomoči a sam sebi sranje napraviš!

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Garant ke se dobilo, a nebi me čudilo da je i cilindar nutarnji dobil, tj one gume zaštitne. Idem u petak po njega i v subotu širom da vidim na čemu sam.

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
E ljudovi imam problem čudan.
Alnaser se vratio, i na stolu vrti ko blesav. Kad ga stavim gore nema snage. Akumulator drži na 12,5 i kad spojim upaljen auto (dizel) ista priča. Dijagnoza "hitna"..

Jednostavno kao da nema snage okrenut. Evo snimka direkt paljenja.

https://vimeo.com/144671886

Poslano sa mog LG-E610 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Ako su četkice i rotor ispravni, rekel bi da je problem u sklopki automata. Probaj zamijeniti automat s nekog drugog traktora.

Mi smo imali sličan slučaj na anlaseru Štorea. Razlotal sam i žice i raspertlal automat, te zamijenil bakreni kontakt.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Probaj stavit drugi akumulator,to da pomažeš sa avta preko kablova može i varat jer možda premalo povuče preko kablova.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Vidiš ona debela dva šarafa: na jednoga dolazi + klema, a drugi ide na stator.
U trenutku kad bendiks uleti u zamašnjak, vilica pritisne jednu bakrenu pločicu koja premoštava ta dva šarafa (kontakta) unutra i daje punu struju akumulatora anlaseru.
Ako se to ne dogodi, onda anlaser pokreće samo preko strujne zavojnice, ali nema snage.

Usput pogledaj jel ima onoga šarafa iza automata poprek, na kojem se okreće vilica. Jer ak nema, bendiks uzubi, ali nema kaj pritisnuti kontakt. Ako je tu sve u redu, pogledaj automat iznutra. u njegovoj sredini bi trebala viriti neka šipka u koju udara kotva koju automat uvlači. Da slučajno majstor nije zaboravil vratiti kaj od dijelova?

Za početak izmjeri koliki je napon akumulatora u trenutku starta. Ako je oko 11...12V, skini automat, te pogledaj kak to unutra izgleda (nemoraš skidati anlaser).
Ako napon pada niže (oko 9V je normalno pri verglanju), pogledaj kabele i kleme, ak si siguran da su akumulatori dobri.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
S tim autom i tim kablovima sam palio i kamion, tako da nesumnjam na kablove.

Šaraf "poprek" je gore. sad budem skinuo automat.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Meni automat izgleda kao novi, možda je koji namotaj vrisnul.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Nema greške u namotajima automata, jer da strujni nije ispravan, nebi ga ni pokrenul.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
***** te srečo, sad mi ulica ostade bez struje............ grrrrrrrr

Poslano sa mog LG-E610 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kamo spajaš kablove kad pališ preko auta? Provjeri spojeve gdje se grije, pazi da se ne opečeš. Ako nije do spojeva onda opet skidaj motorin. Tko je mjenjao rotor i četkice? Možda je jedna četkica blokirana.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
+ direkt s akumulatora na alnaser, a minus s akumulatora na kučište alnasera. Dijelove je mjenjo kolega kojem nosim sve elektro pizdarije i još nije omašio. (bar do sad) Danas ču mu odnest automat da ga pregleda, jer se onaj plastični dio okreče, ne puno ali ide.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
To je originalna Zetorova kabina iz 60-tih do sredine 70-tih.
Primjerena je za Z2011/511 i Z3011/3511. Mislim da je za veće modele (4011/4511) bila veća. Ima samo lijeva vrata, koja se otvaraju potezanjem unazad.

Njezin najveći problem je to kaj nije sigurnosna. Ak je montirana na traktor, iznad nje mora biti sigurnosni okvir, jer je bez njega ta kabina lijes, tak da ti ne savjetujem njezinu kupnju.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Takve ursus isto ima...

ac609f72f6a29554.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh