• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Moguće, ali te su negdje od prvih serija.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
To sam gledal po poljskim forumima da su takve kabine gore. Ma meni je najbitnije da se ne smrzavam a i cjena mi je u buđetu, ima i jeftinijuh ali su mi daleko.
Nešt budem iskemijal, našel sam i od imtjca jednu za 1000kn ali su stakla pleksi pa me više strah da mi ne pukne u šumi....

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Ak se prehitiš, ova kabina se bu zdrobila kak škrnicl, nemreš pobeći iz nje. Bolje najdi neku od zerora 4718...6718.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Malo inače vuče na one stare setre! :-D

Posljednje uređivanje od moderatora:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Traktor odlično pali, ne troši ulje niti vodu, dimi samo hladan i kada je opterečen.
Malo nemirno radi, ali počeo mi je slabo vuči.

Vukao sam jučer Zmajevku sa dobrih 5 tona kukuruza i Kikindu sa 2.5 tone kukuruza. U četvrtoj nekako nakui okretaje, a kada ga prebacim u petu, na jedvite jade primi veči gas, a pri tome relativno jako dimi.

Moja pretpostavka je ta da su dizne u pitanju, što vi kažete?

Ja znam kako je traktor vukao i kako je radio, to više nije to, osjetno slabije je, iako je paljenje još uvijek odlično.

Koliko bi otprilike moglo koštati štelovanje dizna i dijelovi za njih?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
100-tinjak kuna po dizi ako idu novi ulošci, a tak bi trebalo i napraviti.
Sve nove i kraj priče, toliko je zaslužil nakon punooo let.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
100-tinjak kuna po dizi ako idu novi ulošci, a tak bi trebalo i napraviti.
Sve nove i kraj priče, toliko je zaslužil nakon punooo let.

To spada po ovih 100-tinjak kuna, ili?

Kako se dizne vade? Može li se to kod kuće, pa da ja odnesem bošisti da ih sredi i da ih ja vratim, ili baš traktor mora kod majstora. Ne bi plačao ako ne moram..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Stotinjak kuna po komadu, znači puta 4 jednako 600. Putni troškovi, kavica, konjačić ......

Skineš povratni lajtung sa diza (ključ 12)
Otpustiš metalne lajtunge (ključ 17)
Otpustiš po dvije matice s svake strane na dizi (ključ13)
Pajser (najbolje onaj za čavle vaditi) pod dizu i s njom van.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
A jel nebi trebalo onda i dosjede v glavama dati porajbati da sve ljepo sjedne na mesto?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Za kaj, to se očisti, ispuše i podmaže i brtvilo bu garant.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Dobro ti ide matematika :(giggle):

Kada se vračaju, samo obrnuti redoslijed. Nema nikakvih skrivenih caka, ne treba ništa šlajfati, uređivati... ?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pitam samo iz čiste radoznalosti, a kaj je onda najbolje uzeti nove dizne ili odnesti stare na štelsnje i dali su nove več naštelane na određeni pritisak?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Tak je, samo ih malo namastiš tovatnom mastju.
Ali obavezno očisti dosjed i nemoj pretjerivati kod stezanja. 2 do 3 kile bu dost.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Pitam samo iz čiste radoznalosti, a kaj je onda najbolje uzeti nove dizne ili odnesti stare na štelsnje i dali su nove več naštelane na određeni pritisak?

Uzmu se novi ulošci i stavljaju se u staro tijelo dize ali treba provjeriti da nije opruga pukla ..... ma to je u stvari več dio koji bu bošista odradil.
Kod sastavljanja treba samo očistiti rupu u koju uložak ulazi i sam dosjed. To je sva mudrolija.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
I ustvari to je vartogasno rešenje jer bi i boš pumpu trebalo na provjeru i štelanje da se vidi dali uopče može napravit traženi pritisak na dizni?

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616

Najbolje uzet nove (i to možda neispravne) i dat bošisti na ugradnju, a on ih tam naštela. Rijetko koja stara da se da spasit.

U vezi alnasera problem biaše u statoru, probio kod bendiksa. možda bi kupio i novog da mi majstor nije reko "daj mi da ga pregledam još jednom". Danas ga dvezo i mali upali ko veliki.

Marko: mislim da sam platio 75kn uložak dizne u Poljo-stroju.

Nevidjeh Muhačev odgovor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
I ustvari to je vartogasno rešenje jer bi i boš pumpu trebalo na provjeru i štelanje da se vidi dali uopče može napravit traženi pritisak na dizni?

Markec je pumpu nosil nedavno, onda kad se regulator razletel. Čudno kak nije i dize bošista tražil ali ajd. Majstori koji se popravcima bave obično aparat imaju doma pa samo pumpu nose.

@Tomo, pitah ja za rotor, odmah sam i na stator pomislil.
Kaj ga je prelotal ili?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Pumpa je skidana prošle zime, regulator je prepakovan, pumpu je rekao majstor da ne treba još ništa dirati.
Niti znam kod koga je bila, niti gdje. Mislim u Bosni da je bila.

Pumpa skinuta, nije bilo hitno, tražio se bošista. Pumpa završila kod strica, stric ju dao nekom kolegi što radi sa njime, a taj kolega odneo kod nekog bošiste. Pojma nemam gdje je pumpa bila i tko ju je radio.
Ja sam rekao da bi trebalo dizne skinit i njih isto provjeriti, ali Marko je maaaali, majstor valjda zna što radi.

Usput su mjenjane i brtve glave.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Zamjenio izolacije između ploca i kučišta. Kad smo ga reznuli reko da ga više nezovem.....

Ukupno potrošeno oko 120kn za četkice i pikse, a ruke gratis. On mi je slago i dize i još svašta pa smo nerješeno s računom. Hehehe

Poslano sa mog LG-E610 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh