• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kroz koju rupu, ne kontam? Jel imaš možda kakvu sliku, ja imam onaj glomazni nosač od 577 ali ga nemam kud smestiti pa da napravim nosače na mjestima di je original šrajfana!

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ne ide kroz rupu nego dođe ploča na ona tri vijka ispod kojih je lim i rupa a taj nosač mora biti na vijke na obje strane da ga možeš skinut za doć do rupe ako zatreba.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
c73f0ea0da42cb14b11e6a42c282b09e.jpg

Na taj ste mislili?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Slabo je to ak se prehitiš.
Cijev poprek kroz luknju i onda šarafi koji ju drže.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Evo moj stari 355 do sad radi bez greške jedino promjenjena sijalica lijeve prednje pozicije tak da sam više nego zadovoljan , jedino mi se ne sviđa poluga ručne kočnice drži odlično ali nekak kilavo izgleda. Još da ima hidro volan IMT 560 mu nebi bil ni do koljena :cool2:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Ako je to preslabo onda ni kabina ne pomogne.

Je preslabo, jer su to tri mala šarafića na malom razmaku, a iza je veliki krak.
Cijev poprek ne opterećuje šarafe toliko, već raspodjeli silu.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Evo moj stari 355 do sad radi bez greške jedino promjenjena sijalica lijeve prednje pozicije tak da sam više nego zadovoljan , jedino mi se ne sviđa poluga ručne kočnice drži odlično ali nekak kilavo izgleda. Još da ima hidro volan IMT 560 mu nebi bil ni do koljena :cool2:
imaš hidrovolan (garnituru) na Njuškalu neki slovenac prodaje za svakakve traktore

Poslano sa mog MediaPad T1 8.0 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Sad svaki treči dan donese jednu balu kad ju digne netreba mu hidro-volan .

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Od ovog Željka samo rijeći hvale za medu eh da ih je klonirat.....
Njemu netreba hidro volan, ja svog "skoro" na mjestu mogu motat.
Ja danas malo čačo po struji, složio staru bravicu koja usput nije nekava nauka, popravio špiglo,skurio desno kratko,složio duga svijetla, postavio novu mrežicu na masku. Sutra ide antifriz pa molim boga da creva nepropišaju ili nedaj bože kiler, a i akumulator je pri kraju pa je prvo paljenje sa kablovima (ne uvjek), al nakon tog sam pali na zub. Onaj koji hoče i može uvjek ima nešto za slagat.

Molio bih jedan savjet. Nemam slike al sutra bude. Ja sam si složio ručnu preko nožne. Koliko je to pametno? Imam tako več nekih 2-3mj. i još nema nuspojava, ali u breg drži 5m drva...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Tak i ja imam od prvog dana ali ju koristim samo dok moram jer nije baš pametno da su cilindri dogo pod pritiskom, ipak je to ursus. [emoji12]

Poslano sa mog TPC-7152 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Ni mi jasno kak nemrete osposobiti ručnu brenzu, koja jednostavnija biti nemre...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Meni ručna drži tak da nemože krenuti i trečoj brzini ali nekak je ručica ručne kilava pa imam osječaj da bude preskočila zube i sama se otpustila makar su zubi ok jer je osovina utvrđivača štangica koja ide dole na dvokraku polugu . Mogli su bar staviti bolcnu .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nije meni bil problem to složiti da sam imal na kaj složiti ali je netko kod mene te mehanizme još davnih dana sve izbacil van i takvo rešenje mi je onda bilo najjednostavnije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Samo se pitam zakaj koristite rješenja koja to nisu. Dečki, ne da ne možete, nego MORATE popraviti te ručne kočnice.

Bar su za Ursusa jeftini dijelovi, a ova mehanička ručna kočnica je od životne važnosti, sudeći po opisima, koje sam viđal ovdje u vezi Ursusovih kočnica (a i inače).

Na SVIM strojevima ručna kočnica je mehanički upravljana: ili polugom ili federom ili navojem (na onima koji imaju električne ručne kočnice).

Posljednje uređivanje:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja dok sam renoviral ursulu sam kupil i obloge, ručku ručne i svašta nešta i dok sam restepel sam videl da nema ničega nutra u auto akciji nisu imali mehanizme, dalje mi se nije dalo tražiti pa sam složil kak sam mislil da je najbolje.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh