• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kaj ti fali imaš samo trokraku vilicu dvije bolcne cijev feder i poklopac sa dvije navarene vilice (izvana ga drže 4 šarafa ) šaraf 12 mm sa dvije matice ?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Poklopci jesu, ali ostalo ničega nema na kaj bi se mogle obloge namontirati, a zakaj je to netko van povadil zna valjda samo on i dragi Bog!

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,722
Znači trebaju ti dva bolcna,dva federa pa još dva federa dve cijevčice,dva šarafa M12 sa ušicama i dve oblogei to sve zmontiraš a za dalje upute smo tu samo ti to složi.Ako treba pomoč oko dijelova i oko nabave čemo ti pomoči.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kavich pa to i nije puno ako hočeš raspitamo se za cijenu kaj ti fali od dijelova i pravac kiosk .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Hvala na ponudi, ali zasad ništa jer imam hrpu drugih izdataka koji su mi za sad na prvome mjestu.
Videl sam ja u mehanićkome kompletni taj sistem i da imam neke mjere bi si to sve sam napravil, jedino bi opruge i obloge kupil jer dok sam videl da ništ nema nutra sam obloge u dućanu zamjenil za drugo.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nakon 10 dana danas sem malo zapalil Usranog da vidim dali je popustil hidraulik na moje zadovoljstvo hidraulik se nije nimalo podigel kad je upalil na njemu zakopčane vilice za bale .

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Bilo je malo problema dok sam orao, ali uspio sam završiti, Didica je opran i parkiran.

Do proljetnih poslova moram gledati da zamjenim gornju (dugačku) poluosovinu na lijevom reduktoru...

mZeM0jn.jpg

Yn1H5p1.jpg

QybxSck.jpg

MCH3b4Y.jpg

Od šestog mjeseca, otkako sam bio na tehničkom, kočnice još uvijek rade.
Danas nakon pranja sam se malo provozao, nije kočio nikako, izgazio malo kočnice pri punoj brzini, osušile su se i sad opet ovako koči.

Ta privremena rješenja su skoro pa uvijek i najbolja..

CzoW8Hu.jpg

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Navoj otišao, nisam mogao stegnuti.
Tokar navario i narezao novi navoj, zasad je u redu.
Planiram sad preko zime to ponovno raskopati, zamjeniti gornju poluosovinu i onda ću to osigurati sa kajlom, zavariti ju na poluosovinu tako da ju mogu odrezati bez da oštetim navoj ili bilo što drugo.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Marko baš i ne kužim gornja osovina ima na kraju zubčanik (u reduktoru) i kronere na drugom kraju na koje dolazi doboš (špera) i diferencijal . Osovina manja glavčinu gdje dolazi felga kronere za veliki zubčanik i navoj gdje dolaze dvije matice za štelanje konusnih ležajeva kotača kaj od toga ne valja ?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Na ovoj donjoj, na koju se šarafi kotač, je otišao navoj i to je sređeno, a na gornjoj, koja ide u diferencijal, je zupčanik u užasnom stanju i mislim da je to uzrok zatrzavanja u vožnji i udaranja.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Koliko se sjećam oko 600 kn velika poluosovina bila kod lovre .
To im boljka mjenjaju se dosta

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Imam pitanje za poznavaoce ursine hidraulike .

Da li moze da se na njega prikace dva jednosmerna cilindra ( svaki na jedan izvod hidraulike bez dodatnog razvodnika ) a da rade nezavisno tj kada je jedan dignut da i drugi dize bez da se prvi spusti ? Primena - na prednji utovarivac jednosmerni za dizanje ( spusta se svojom tezinom ) a tako isto i jedna jednosmerni na kasiku da je ispravlja a da se kipuje/prazni sa svojim tezinom . Posto je hidraulika jedna od grana mehanike gde pare lete brze od mlaznjaka ovo bih spojio na ovaj nacin privremeno ako moze.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Malo teže izvedivo evo ovak najgornji položaj cijev sa strelicom van ima pritisak a druga cijev povrat , drugi položaj od gore obje cijevi blokirane , treči položaj obje cijevi protok najniži položaj cijev sa strelicom unutra ima pritisak a druga ima protok .

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Znaci nema nikakav medju polozaj kada jedan dize a da je drugi blokiran povrat . Kako sam pretpostavljao .

Na vrh