• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Dobro sam ga sastavio u to sam siguran jer kako sam vadio stare delove iz njega tako sam vracao nove unutra. Mislim samo obrnutim redosledom naravno. Gumica nije mogla da se okrene jer sam na nju stavio odmah onaj metalni deo da bi je ravnomerno terao. I na kraju krajeva je na stolu sve radilo.

Problem je sto sam ja kupio nov duzi glavni kocioni cilindar i cim sam ga namontirao nije hteo da radi. On je uvlacio ulje, ali nije imao pritisak skoro ni malo, a bio je nov. Posle i ovaj kraci otkaza pa smo posumnjali na kociono ulje. Kupio sam novo ulje, staro sam izduvao iz svih vodova, sve iprao cistim uljem i sad ovaj sa novim delovima nece da radi.
To mi nikako ne ide u glavu sta moze da pravi problem.

Poceo sam da razmisljam i o ugradnji kocionih cilindara od zetora, kao sto je Kavasaki odradio.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nisam još ali ovih dana bi i to moralo doč na red pa popratim slikama, malo me j... sa 8-8 smenama na poslu pa baš i nemam neke volje za raditi nešto oko traktora! [emoji25] [emoji25]

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
U bočnom reduktoru, zupčanik na poluosovini se klima. To je vjerojatno razlog što moj Ursus ima unikatan zvuk. Postoji li kakvo rješenje osim druge poluosovine i zupčanika?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
A na kojem se ne klima.
Teraj to, još sto let se nebu razletelo. Samo provjeri i dotegni lagere.
Ona savinuta žica koja glumi tele oprugu mora biti unutra.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Ako sam dobro pazil na satu C-355 zuji zbog zubčanika u getribi, onog velikog ( mislim da je konusno tanjurasti ). Jedino riješenje da prestane zujati je zamjeniti ga za onog od C-360 ili od Zetora. Jeli se isplati - to ti znaš.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ovo nije zujanje, ovo je baš udaranje... Kada nije opterečen i nije toliko izraženo, ali kad se vuče neki teret... Majko mila...

Sad zbilja ne znam, nisam odredio jel se samo vozi lijevo-desno po poluosovini ili baš ima lufna na njoj. Sutra ću to detaljnije pogledati, nisam vratio poklopac.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Moram se pohvalit da je ronjenje uzelo danak, riknuo alnaser. sad smo u fazi reparacije a u nedostatku vremena bude potrajalo, a treba orat... grrrrrrrrrrrrr

Sutra slikice da se pohvalim količinom hrđe na statoru.... :(
Treba me :icon_axe::icon_axe::icon_axe:.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Anlaser je nepotreban dio za oranje, ionak malo troši, a upaliti može i na gurku ili šlep.
Nebu mu prvi, a ni zadni put da ima lanac oko vrata :icon_wink:

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Nevolim paljenje na "neprirodan" način, a iskreno nemam ga kud ni gurnut da kresne osim da ga guram 200M do jarka...

Sutra napadam na eljektriku, čiščenje i šmirglanje i zamjena minus-žice na četkici koja je pregorila. Tak je svetak i nema nekakvih poslova, a imam i svoj mir.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Meni počela slabo svetlit lampica od alternatora ali se na max gasu isključi. Sumnjam da je krepala dioda, regler sam stavil prošle godine novi iskrin, mada moguče da su i četkice zacvikale od vlage ali čisto sumnjam.

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

varmedja

Novi član
Tu od
2 Stu 2015
Poruka
2
poz svima.imam problem sa mojim ursusom 355,poceo ,,duvati,,na cep od ulja,bas jako,odjednom,,nemesa vodu i ulje,ne dimi na auspuh,pali dobro...da li je u pitanju glava ,ili karike, kako da znam ...generalna je odradjena pre 1500 casova,

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako dimi na čep ima previše kompresije u karteru obino otkrhnut klip . Ako ne miješa ulje i pali i ne diže temperaturu a malo fali snage .

varmedja

Novi član
Tu od
2 Stu 2015
Poruka
2
ja sam mislio da je glava,ali opet je moram skidati ,pa cu videti sta je sa klipovima i karikama

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
uploadfromtaptalk1446576790603.jpg uploadfromtaptalk1446576820957.jpg uploadfromtaptalk1446576860831.jpg

Evo nekoliko prije reparacije. Zamjenje četkice, pikse, pranje i čiščenje, ukupno 0kn.
Danas-sutra slike sastavljanja.

Poslano sa mog LG-E610 koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
https://www.youtube.com/watch?v=z6z-PW3HxrA
Ovo je moja pjesma dana, ima da napravim samoubojstvo iz zasjde! Zove me prijatelj na posel dali mu mogu potegnut prikolicu iz šume do kuče jer ima nekih 15km po magistrali a nema regan traktor, reko a šta nebi moglo, oko 4 sam doma oko 5 u šumi, skapčim i pičim! Prvo me na putu s posla iznenadi pumpa na meganu i počne štekati, dobro kaj imam hamer u autu pa je dobila dozu imuniteta, i tak ja pičim s ursulom laganini sa prikolicom punom drva, kad stanem na semaforu i imam kaj za videti puši se i iskri iz desne trube ko da neko loži u peči, divota za videti, a meni bilo čudno zakaj me nitko ne zaobilazi! Pa zaobiđi ti dimnu zavjesu gušću od magle! :cool:
Odj.... desna kočnica i tak ja dojašem još nekih 5km do prijatelja kad se nemam kud skloniti sa ceste, nadam se samo da doboš nije dobil previše, ostalo je potrošna roba! Ugl, ide me danas ko popa sprovod!
P. S. I da jučer mi krepa tv u spavačoj sobi! :)
ec8fb355fbb4b754f6c29fec018b3aea.jpg

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja sam svoje napravil, ve samo treba štukat! :)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kavich brenze složi školski i moraju biti dobro ak si del Zetorove celindere nebi smjeli štekati . Doboš ne strada ali bi mogle pakne .

Najnoviji postovi

Na vrh