• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-360

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Nije osovina skupa, 30e je ali nikad se nije ništa tako dogodilo što se tiče kardana otkad je kod nas traktor a ima već 16 godina. Jedino sam primjetio da ima malo lufta u diferencijalu, tj u trkačima.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Počelo mi se čuti neko lupanje u mjenjaču kad je u petoj brzini kad ide lagano na gasu i kad je baš opterećen, baš se čuje lupanje, ne znam šta bi moglo biti. U ostalim brzinama se ne čuje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Skini poklopac mjenjača, izvadi vilice i pajserom probaj klimati osovinu gornjeg snopa na petoj brzini. Tam gde se spaja sa spojničkom osovinom.
Ako ima lufta najvjerojatnije su se poderane osovine i podrobile iglice u njima.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Dobar je prinos kakva je godina bila, a brže i ne može ići baš jer je ovaj berač inače malo sporiji.

Tuna91

Član
Tu od
23 Sij 2022
Poruka
50
Tam 110 uz preinaku srca felgi.

Opako izgleda, a još je i žuti s centrifugalnim filterom ulja. Limarijski u savršenom stanju, motor ne dirnut a pali ko metak....na žalost otraga je puklo kučište pa stoji i još veča žalost je kaj ga takvog s tim preinakama (ima još i prednji hidraulik) kod nas nema šanse regati. Ali tam kud on vlada je i bog rekel laku noč, to mjesto i milicija teško najde tak da.....
Pitanjce Muhanicar, na mojem Z47 sam sad delal redovni servis i filteri ulja su papirnati,nemam vise one grube fine uloske kaj se ciste, a i ti papirnati nisu imali gumenu brtvu na vrhu,pa sam ja nekaj ubacil da ti filtri mogu filtrirat, i neko je prije pretegnul pa je ta osovina u kucistu puknula,pa je varena ukoso itd.

moje pitanje je,jel mogu ja kak na njega ubacit centrifugalni ili neko kuciste pa da idu oni filteri na navoj,ko na autima..?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Možeš staviti takav nosač filtera samo kaj trebaš skidati i karter pa na pumpu staviti sigurnosni ventil jer ako izbaciš nosač više nemaš sigurnosnog. Na nosaču kojeg misliš stavljati sigurnjaka nema.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Samo kaj on treba novi lonac i nova sita. Lonac više manje, ali sita su ko dragi kamen skupa

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Bolje da je zgubil sita nego glavu.

Ne znam kak je to složeno..ali kaj če mi grubi filter ako imam iza njega fini ..ne kužim..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Spominje papirnate filtere koje je stavil umjesto sita, ja se sa takvima za ulje nisam susretal.
Nebi se čudil da ih danas ima u ponudi, mada sumnjam za ovakav tip filtera.
Ili mu je neko uvalil od goriva filtere kao zamjenu.

Najnoviji postovi

Na vrh