zbalija
Dobro znana faca
- Tu od
- 21 Stu 2008
- Poruka
- 2,294
Zetor :scratch
Gde, kod ZJ-a u trugi :lol::lol:
Je pa da se zmrzne,
ke nisi primjetil da su noći sve hladnije,
imam familiju tam
Zetor :scratch
Gde, kod ZJ-a u trugi :lol::lol:
Je pa da se zmrzne,
ke nisi primjetil da su noći sve hladnije,
imam familiju tam
Pošto dugo, ali stvarno dugo nije korišteno možda je zahrđalo u piksama :scratchPoštovani sljedbenici ovoga traktora,javljam vam se sa nekoliko problema.hidraulik se digao do kraja i nemogu ga spustiti.na ručice ne reagira kao ni na ventil kraj ručica.ugasio sam traktor zvao kolegu skakali po polugama,zavrtali ventil,mrdali ručice,ništa,zakovo gore i nemrda.da napomenem poluge nisu korištene makar 10 godina samo kipa radila.unaprijed hvala.
O da i još kak se moglo desiti. Najvjerojatnije ste kod skidanja ili postavljanja poklopca savinuli onu polugu kroz koju ide opruga.I da,jučer sam dizao ploču hidraulika jer mi je bio popušten ležaj na osovini što ide iz mjenjača u diferencijal.Zupčanik što pokreće konusno tanjurasti je šetao naprijed-nazad 3-4 mm,a na ležaju je bilo dosta lufta.Dotegnio sam ležaj i vratio ploču hidraulika.Dali se tu moglo desiti neko zlo u samom vraćanju te ploče?Nisam laik,radio sam to par puta na 577.Sad sam kupio ursusa 360,90.godina sa kabinom,za 3 000 eura.Ako nije problem par pojašnjenja na čega trebam obratiti pažnju,vrline i mane.Kad naučim kako stavit ću i slike jer sam i ovdje novi i neuk.Hvala!
Na Ursusu ta ručica ima samo dva položaja (napred i nazad).A šta se dešava ako ručica onog ventila s desne strane sjedala kod polugica od hidraulike neće stajati u srednjem položaju?Stoji ili prema naprijed ili prema nazad.U sredini neće,a kad je stavim na srednji položaj i pokrenem ručicu za dizanje poluga ona se vrati malo prema naprijed.Isvakih koliko je preporučljivo preštelat ventile?
O da i još kak se moglo desiti. Najvjerojatnije ste kod skidanja ili postavljanja poklopca savinuli onu polugu kroz koju ide opruga.
Vrline Ursusa :scratch Snage ko u priči.
Mane, e tu bi se mogel raspisati, ali neču
To nema veze kad stavljaš poklopac gore, ali običaj je da se ručica za podizanje spustiKako trebaju biti postavljene ručice i onaj ventil pokraj kad se vraća gore ploča hidraulika.Koji im je nulti položaj.
Kvačilo, mjenjač, reduktori, kočnice, volan.Platio sam traktor 3000 eura vođen time da je donekle na poznato.Svi su mi rekli da je traktor dobar samo je radio prijevoz na ravnom,u brdu nije bio kao ni u šumi a o plugu da i ne govorim kao što sam napisaopoluge su bile skinute više od 10 godina.Ne želim se radovati tuđuoj nesreći nedaj bože nikom ali čovjek ga je prodao zato što ima rak pluća i nemože više raditi.Na oglasima sam gledao cijene toga godišta od 30 000 do 40 000.Kako sam ja prošao vrijeme će reći.Zanima me šta je u tom poslu moglo stradati a šta je sačuvano i na šta trebam sa vremenom obratiti pažnju.
Nemoj se previše zamarati s tim, Ursus je pun luftova tak da bu to išlo još ohhoo vremena. To kaj trkači šetaju gore dole tak mora biti.Kvačilo-nekad mi se osjeti lamela,možda je zauljena,možda je pri kraju a možda su i opruge u korpi.Nije velik popravak,nije ni skupo.Mjenjač mi se ne čini loš,fino se šalta i zasad ga ne čujem.Ručica mjenjača stoji dosta čvrsto.Reduktore ne znam,kočnice drže,lijeva zauljena.Kad puštam kvačilo i kod šaltanja osjetim luft i udarac kod kretanja.Kad sam prvi put skidao ploču vidio sam da ona 4 trkača unutar sklopa konusno tanjurastog šetaju gore dole oko 3 mm kad rukom zakrećem kardan lijevo desno.Ako nije problem malo opširniji opis šta bi moglo biti.Slike će biti možda sutra,moram tražiti pomoć od žene.Svremenom ću ga morati raskupusiti i to čestito napraviti samo me zanima dali s opisanim stanjem može još neko vrijeme raditi da ne polomi nešta unutra.Fala lipa na uloženom trudu do sada!
Znači ipak ova polugica. Bitno je da si riješilDanas sam opet skinio ploču hidraulika i vidio da se otkačila polugica na ventilu za dizanje poluga.Vratio ju nazad u ležište sklopio ploču upalio, probo i gle čuda radi.DIŽE I SPUŠTA!!!Kad naučim kako staviču i par slika.Sliko sam i tu polugicu i traktor ali neznam kako sa mobitela tu prebacit.Valjda sam stvoren za radit rukama a ne glavom.Nadam se da ću i to naučit skoro.Šta sve živ čovjek ne mora učit.