idem po trgovinama i trazim djelove voznu lamelu sam nasao od zetora 7011 pase a kardansku nemogu nac kaze mi lik u trgovini da je kardanska drugacija od zetora.Nasao sam ventilator 170 kuna od zetora i vj mjenjati lezaj na vodenoj pumpi kad vec rastavljam 20 kuna kosta.Sta se tise dihtunga covjek mi nudi neke sta je radila tvornica u zagrebu ali ta je propala i neke silikonske zetorove i ursusove..sljedeci tjedan rastavljam sve pa cemo vidjeti sta ce bit zato i pitam na koliko se stezu glave?
Na Ursusu postoje dvije vrste lamela 1 stepena (vučna), 16 i 18 zuba (večinom su 16 ). Lamela 2 stepena (kardanska) je ista kao i na Zetoru.
Ventilator 170 kn :shock: jel plastični 6 pera?
Za popravak vodene pumpe ti nije dovoljan samo ležaj. Trebaš i pakung i onaj metalni brtveni dio po kojem pakung klizi. Ležajeve uzmi kvalitetnije.
Garnitura brtvi za glave (orginal Zetor) ti je nekakvih 100-tinjak kuna, ali možeš uzeti i te Zagrebačke (ako ih proizvodi Rogina i ako su cijeli bakreni), mada neznam baš da je on propal.
Kaj se tiče glava, ja ih stežem na 16 kg i još osječajno dotegnem rukom. Vijke koji ostanu u bloku treba dotegnuti (ono kontra matica ili ključ za dotezanje štift šarafa), a one koji su se cijeli izvadili, sa njih skinuti matice pa prvo njih ušarafiti u blok. Navoje treba očistiti da matice idu lagano, i prije stezanja lagano nauljiti. Kod postavljanja brtvi glava treba voditi računa da se pravilno postave jer su rupe na Ursusovim brtvama 14mm, a na Zetorovim 16mm i pravilno okrenu (širje gore) . Brtve treba namazati mašču (najbolje bakrenom).
Pital si tam od kojeg Zetora pašu. Od svakog koji ima borung 95.
Ventili, 20 - 30.
Kod zamjene lamela pazi da ih naopačke ne okreneš, provjeri šeširiče i opruge capica. Ja lamele štelam na 35 -42, ali to ovisi koliko je korpa ili zamajac poderano.