Borisllav360
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Srp 2017
- Poruka
- 1,609
Borisllav jer imaš mjesta da između pumpe i kardana staviš gumigeleng .? .
Pa baš i nema nešto mnogo mjesta između pumpe i kardana. Pogledaj slike pa procjenite.
Borisllav jer imaš mjesta da između pumpe i kardana staviš gumigeleng .? .
Po mojem, mogel si staviti spojku (recimo spojku kardana od MB) na remenicu radilice i možda ti kardana nebi ni trebalo.
Mada, kak se meni vidi još bu i pen lager tu dodan.....
Jel ti se radi takav posel pumpu imam rasporedni (prioritetni ventil) mogu nabaviti :icon_axe: pogon budeš izmislil ??Po mojem, mogel si staviti spojku (recimo spojku kardana od MB) na remenicu radilice i možda ti kardana nebi ni trebalo.
.....
Dvije ploče, a između ova spojka s tim da je sa tri šarafa stegnuta sa jednom, a s ostala tri sa drugom pločom.Vidio sam ovu elastičnu spojku od MB ali mi nije jasno kako bi pumpu spojio sa ovom spojkom?Hvala Muha, a pumpa ja mislim da nije loša. Ova zamisao za hidrauliku ti nije loša.
Ja ti ventil poklonim samo da nemoram raditi.....Jel ti se radi takav posel pumpu imam rasporedni (prioritetni ventil) mogu nabaviti :icon_axe: pogon budeš izmislil ??
Dvije ploče, a između ova spojka s tim da je sa tri šarafa stegnuta sa jednom, a s ostala tri sa drugom pločom.
Ma ostavi to za sad ovak kak je pa buš videl kak se bude pokazalo. Ja mislim da bu igralo.
Trebao bi ti prioritetni ventil za volan, možeš od nekog kamiona kutiju tipa turbo daily ili onaj cilindar ko što imaju zetori.
Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk
Borislave, koliko znam, neke glave volava imaju 5 priključaka, tj imaju integriran prioritetni ventil. Probaj takvu pronaći.
Ovo kaj ti je Muha predložil je izvrsno rješenje: napajanje unutarnje hidraulike iz te pumpe.
Ak bi to napravil, još uvijek možeš unutarnju pumpu iskoristiti za vanjske priključake (za kaj sad koristiš ovu vanjsku), poput utovarivača. Ona ti ionak treba povremeno, pa joj vjerojatno nebi smetal uključen kardan.
borislave , ti si ovo napravio i svaka ti čast ..odlično .
Nakon toga si to predstavio na forum i od tada ništa ne valja , slabo , balans , opruge , spojke , PM-ne .kardan , pritisak , pumpa , ležajevi itd .
Ako budeš i dalje slušao sve te savjete okrenulo te bude na suicid , a za zetor bude prepisana terapija pet litri benzina i upaljač .
Bogu hvala ako pušiš pa več imaš upaljač jer ako bi ovdje pitao kakvi upaljač treba za upaliti benzin ništa od paljevine .
Nebu išlo, postoječa pumpa mora van jer smeta....Ovo kaj ti je Muha predložil je izvrsno rješenje: napajanje unutarnje hidraulike iz te pumpe.
Ak bi to napravil, još uvijek možeš unutarnju pumpu iskoristiti za vanjske priključake (za kaj sad koristiš ovu vanjsku), poput utovarivača. Ona ti ionak treba povremeno, pa joj vjerojatno nebi smetal uključen kardan.