• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-360

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Čekaj kad bude padala kiša i nahvataj ju. Sa kišnicom se da isprati ali treba više puta.
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,563
Da sad je u njemu antifriz ali je hrdjav.Prije nego što sam ulijo antifriz prvo sam nekoliko puta vodu ulijo reko da pročistim to ali opet ništa,moraću opet pokušati to nekako pročistiti a znam da ne valja što je voda ili antifriz hrdjavo.A u drugom Ursusu normalno sve i antifriz i voda uvijek čisto.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,819
Ima za kupiti na benzinskim pumpama sredstava za ispiranje rashladnog sustava.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,082
Ispiranje kojekakvim preparatima zaboravi jer si buš složil samo probleme. Ispiranje vodom je majka, a kak veli Puknuti to ti ionak ne smeta u radu.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,771
To bi ionak trebalo ispuštati dok je motor vruč jer čim malo pričekaš to se slegne i nikakve vajde od ispuštanja. Ispusti kad bude vruč motor odmah čim staneš. Ostaviš antifriz da miruje i to se slegne pa ga ponovo naliješ tak da talog ostane u kanisteru. Po potrebi ponoviti nekoliko puta.
 

vuk360

Član
Tu od
19 Sij 2017
Poruka
43
dali neko znam sta ima vamo ispod oznacenog na slici ili nekakvu sluku kako to izgleda da mogu dati covjeku u trg da mi zna naruciti
dffdsf.jpg

to mi je tu puklo tu i izgleda palo dolje u mjenjac ostala mi smao jedna "vilica" na starni od ukljucivanja hidraulike
 

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Rucica kardana uvek malo zapinje i sve sto je potrebno je ubeaiti u brzinu i mozda malo pustiti kvacilo i upada ko usir . Kolega je tu rucicu ubacivao tako sto je otcepi nogogom .
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,563
Zavisi, nekad se ta ručica uključi bez krčanja a nekad baš hoće da zakrči zato što ako je gas malo jači i ne pritisne se dovoljno kvačilo.
 

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
To za krcanje stoji , potrebno je pritisnit kvacilo i sacekati da se smire zupcanici al sam pricao kad je motor na leru i kada guras rucicu a ona ko u zid tvrda a ne krci . Tada je potrebno ubaciti u bilo koju brzinu i rucica kardana upada .
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,378
Ne znam za ursusa al znam da je na IMTu dovoljno malo otpustiti kvačilo(jedan stupanj) i ako je ispravno kvačilo i zupčanik nema krčanja čak ni kad se ubacuje na velikom gasu.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Par puta sam pokusao da ukljucim kardan pri vecem gasu i nisam niakada uspeo , krci li krci nego mora das na mali obrtaj i tada obicno moze a ako ne ide samo se takne menjac i odmah upada . Mozda ja nesto ne znam u vezi tog no cini mi se da tu medjugasi i duplo kvacilo ne vredi .
 

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,734
Mađugas može napraviti samo gore jer je problem što se jedan zupčanik vrti a drugi stoji.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk
 

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Pa nije to sinkroniziran mjenjac,dok se snop neumiri nema uključivanja.
U ostalom zasto bi ga i uključivali na velikim obrtajima,koji to stroj pustamo u pogon na tolikim gasu,nit je zdravo za traktor niti za priključak.
A ako krci puno i na 1000 okretaja prestelati lamelu treba,naravno ne momentalno nego nakon dva-tri sekunde.
 

Najnoviji postovi

Na vrh