• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Utičnica za instalaciju od prikolice

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Prvenstveno od 1,5mm² su crvene, ako su neke druge boje to nisam još vidio...ma svejedno, samo da tome služi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
I važna stvar,
na samom završetku zalemite bakreni neizolirani dio žice da bude tvrđi što je dobro za spoj i ne pogođuje oksidaciju ili metnite tuljke:
http://www.strojkoplast.hr/FotografijeKatalog/TuljciIzolirani.jpg
za 1,5mm² crvene boje ili za 2,5mm² plave boje.

Ovo nemoj nikad više spomenuti. Fercinanje je gorje od stavljanja PF-a pod šaraf. Taj spoj omekša, otpusti, grije se i može nekaj vužgati.
Hilze su svakako bolje rješenje. Imaš i drugi standard: crne 1.5mm2 a sive 2,5mm2 ;)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
još malo pa će se morat i plug, i gumenjak i tanjuraće i atomizer i sve ostalo kaj se kalemi na traktor, registrirat....

nego, jel motokultivator ima registraciju na prikolici? a svjetla?

bit će osvjetljena i obilježena, i naravno da ne ide na registaciju jer je to mio standard prikolica za mtk... i vuće ju malo veći mtk od 35 konja :lol:

dsc03738s.jpg

ruda je na skračivanju, i to na pola, bila je nezgrapna za vozit...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Čuj, a zakaj nisi zel onu "flah" registarsku tablicu? Lepše bi ju bilo (ne)videti na kabini.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Čuj, a zakaj nisi zel onu "flah" registarsku tablicu? Lepše bi ju bilo (ne)videti na kabini.

bil sam previše uzbuđen sa svojim kupljenim vozil, da sam skroz smetnuo sa uma pitat za "flah" regu...
inače, za vožnju nazat i zapogled ni najmanje ne smeta, stvara probleme jedino suvozaču koji zakonski ne bi smio biti suvozač...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
ma sad vidim, radi se o dvije stvari shema spajnja uticnice i utikaca, tako da liejva i desna strana se zamijene

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ma sad vidim, radi se o dvije stvari shema spajnja uticnice i utikaca, tako da liejva i desna strana se zamijene
Ne , radi se o utičnici s vanjske strane i utičnici od strane gdje su priključna mjesta za žice ( to ispada isto kao da geldaš u utikač:rolleyess:)

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Morale bi biti oznake na svakom kontaktu tako da se ne može fulati nebitno sa koje strane je gledaš.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Ne , radi se o utičnici s vanjske strane i utičnici od strane gdje su priključna mjesta za žice ( to ispada isto kao da geldaš u utikač:rolleyess:)

a niko to da komentarise, ili bosancu treba da skonta o cemu se radi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Tablica se metne napred pod prednje staklo tak da onome kome ideš u susret nisi odmah potencijalno sumljiv, a ne ovak.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
nama baba neka na salteru kad smo registrirali dala kockastu tata kaze pa di cu je stavit a ona bleji kaze pa drugih nema, za traktore idu ove, a vidim pola ih fura obicne,sad mi stoji u kabini pa kad me zaustave i pitaju di je dam im u ruke

S

staffmen

Guest
bas mi je ovo trebalo jer mislim da cu slagat instalaciju na prikolici za traktor.
samo nije mi jasno cemu treba za svaku poziciju posebna zica?
kaj nije jednostavnije dovuc jednu zicu do pozicije 1 i onda od nje samo paralelno spojit poziciju 2?
i di spajate masu?
na kuku ili na neki dio prikolice?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
kaj nije jednostavnije dovuc jednu zicu do pozicije 1 i onda od nje samo paralelno spojit poziciju 2?
i di spajate masu?
Upravo tak i zato bi i bil poželjni jači kabel.
Masa mora biti vučena iz utičnice na traktoru.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
bas mi je ovo trebalo jer mislim da cu slagat instalaciju na prikolici za traktor.
i di spajate masu?

Pozicija sa dvije žarulje po 5W ti je manji teret od žmigavca i štop lampi. Može na jednu žicu, no dvije su zbog sigurnosti: svaka pozcija je na jednom osiguraču, tak da u slučaju kvara instalacije ostane barem jedna raditi.
Masa se vodi preko kleme 31. Može ali i ne mora biti spojena na šasiju prikolice.

deinstalator

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
300
Čim u naslovu koriste riječ "EURO" ,garant je samo pitanje dana kad će i nama uvesti ovakav standard utičnice.Naši zakonodavci vole da kod nas sve bude po "euro standardu":butthead:
Sa ovom ima dovoljno izlaza struje, da osvjetliš NLO
922.gif
Utičnica Euro
13 pola

300x310-images-stories-proizvodi-svjetlosni_program-uti%C4%8Dnica-13-pola-PVC.jpg

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Čim u naslovu koriste riječ "EURO" ,garant je samo pitanje dana kad će i nama uvesti ovakav standard utičnice.Naši zakonodavci vole da kod nas sve bude po "euro standardu":butthead:
Sa ovom ima dovoljno izlaza struje, da osvjetliš NLO
922.gif
Utičnica Euro
13 pola

300x310-images-stories-proizvodi-svjetlosni_program-uti%C4%8Dnica-13-pola-PVC.jpg

Takva utičnica se montira na aute,
na radne stroje još uvjek ide 7-polna,
inače postoji adapter sa nove na stari tip...

S

staffmen

Guest
e ovo je sad vec perverzija.
Znaci 2 kabla nam trebaju za euro norme.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Ma koja 2 kabla....ide jedan kabel...u razvijenim zemljama to je od davno.

Na vrh