Imam posadjeno cca 15000 komada, tj moja familija,
Navodnjavanja nemam , iako su neke sadnice posadjene blizu kuce pa smo zalijevali malo kad je bilo kriticno.
Prodajem s korijenom , al s obzirom na moje trziste i nije neka sreca. Dobijem 50 kn vise nego da je odsjecen a kad uzmes kopanje, prijevoz i kantu ...
A inace, treba nam udruga i treba nam marketing. Inace mi se cini da nam domace trziste ide jos dole.
Najmanje sto bi trebali postici je da drzavne institucije i HRT okite prirordno drvce , meni je muka samo kad ih vidim na televiziji.
Najmanje sto bi trebali postici je da drzavne institucije i HRT okite prirordno drvce , meni je muka samo kad ih vidim na televiziji.
a daj mi reci koliko prije prodaje ga presadujes u kantu?
Mislim, situacija je kod nas u svemu ista. Kako reagirati kad se neka šumarija grije na plin i ima mjesečno troškove oko 17000 kuna, što je cca 70 metara drva koje im je besplatno. A u pet mjeseci koliko se grije sumnjam da može potrošiti 100 metara drva.
Inače ova glupost oko kupovanja umjetnih je krenula prije nekih desetak godina (?) od branke šeparović. samo što ista nije rekla da umjetnom boru treba 2500 godina da se razgradi i to uz posebne tvari koje su isto tako štetne, a prirodno može dalje poslužiti kao energija.
Niti je spomenula da je to plantažni uzgoj, niti da jedno stablo starosti pet godina u 12 mjeseci, za primjer ću uzeti običnu smreku, proizvede kisika dovoljno za jednu osobu za dva mjeseca disanja
To su sve nebitne stvari. Problem je što od tih tzv ekologa nitko nije zasadio niti jedno drvo. Niti jedno, a o ekologiji zapravo nemaju nikakvog pojma.
Jer ako i čovjek odustane od prodaje božićnih drvaca, ostat će mu šuma. kakva takva, ali šuma.
I tako branka dođe na plodno tlo kod kojekakvih skorojevića koji su s bose noge uletjeli u salonke i doslovno u trenu zaborave odakle su došli i što su prije toga radili.
kolege da vas pitam zanima me gnojidba poslije druge godine.
jel ima tko iskustva sa sadnjom iz sjemena.
aha,
negdi sam vidio da ih se prvo namače 1 dan, onda se stave u malo zemlje pa onda u frižider dok prve ne proklijaju i onda se sade.
ovo mi se čini jednostavnije budući da nema zemlje.
hvala
shteva,
U proizvodnji srebrne smreke javlja mi se problem. Naime, u određenoj fazi rasta biljaka dolazi do žućenja i opadanja iglica. Padaju iglice unutar krošnje, i to na donjoj trećini sadnice. Osim toga, na granama koje su izgubile iglice pojavljuje se neka vrsta mahovine ili lišaja, svijetlo sive boje. Zna li itko nešto o ovom nametniku i čime ga suzbiti??
Zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći.