Krki nisam ti ja lovac i meni su srndači oštrili rogove pa ja lovce zvao i dobio onaj odgovor,i još mi neki srndači ljudske rase popalili 70 sadnica:axe:,a lovci samo hodaju okolo:scratchneznam bas di pise da trajni nasad mora bit ograden
pise samo da lovci uz sve obaveze koje su oni duzni napraviti nisu duzni tebi ograditi trajni nasad i to je sve
nemojte pusiti njihove fore o ogradivanju nasada
Jučer sam bio sa čovjekom koji je iz Mađarske nabavio repelent za zaštitu od divljači.
Repelent se zove NEVIBES - special (na bazi titan-dioxida 4%) i košta oko 45 kuna litra.
Evo link:
http://www.nevibes.hu/
Ja sam lovac i najčešće se na terenu treba dogovoriti s LD-LU koje gospodari lovištem na kojem je nasad... Dakle, odgovaraju za štetu koju napravi njihova divlčjač... Svejedno je da li ds pojede krumpir, kukuruz ili uništi lijesku.... Šteta je napravljena i treba biti namirena... Ali se uvijek treba dogovoriti tko mora kaj napraviti... Dakle lovci daju zaštitu, a vlasnik kulture je primjenjuje... Uključuje elektirnog pastira, provjerava da li je i gdje probijen, pravovremeno i na pravilan način stavlja i obnavlja repelent, itd....
Lovci su ljudi kao i svi drugi... Ima pijanaca, kurviša, onih koji voze brzo, ali i onih kojima etika i moral nekaj znače u životu...Dečki niste mi jasni što ne stavite ogradu oko nasada i mir.
Ovo sa lovcima je izgubljena misija, ništa od njih. Skupina naoružanih pijanaca koja traži najkraći put do birtije.
Da ja odem u lokalno lovačko društvo sa idejama da oni meni nešto daju mislim da bi me upucali.
ej ljudi jeste li obavili zimsko prskanje ili se čeka da još malo proljepša
ja sam prekjucer šprical s nordoxom i bjelim uljem,, ali bilo vjetra pa nije bas islo
palfinger.
Ja se nisam usudio Nordoxom jer sam zakasnio jer su mi se pupovi počeli otvarati i tako mi je i savjetovano! Isto prije 3 dana.
Pa nije problem ni vec sada poprskati s plavim kamenom ,nije nista lose ali pricekati cu da sve dobro propupa i da se pupovi otvore!Ubiti ja prskam sa onim kuperblau i stavim 2-3 velike zlice na 10l vode dosada sam sa malim lednim prskalicama prskao a sada sam si na atomizer spojio crijeva i 2 prskalice!
evo što g. vuk veli o prskanju na str 53. čeka da sve dobro propupa.
kolega jućer breskve poprskao, pa ako njima ne smeta.....
pozdrav svima nasadio sam 1h\a lesnika u jesen sad treba da oformim lesnjake rezidbom posto zelim da uzgojni oblik bude prostrani grm u obliku vaze dali treba da skratim sadnice na 4=5 pupova na visini od 40 - 50 sm molio bih odgovor od iskusnih
unapred hvala
pozdrav svima nasadio sam 1h\a lesnika u jesen sad treba da oformim lesnjake rezidbom posto zelim da uzgojni oblik bude prostrani grm u obliku vaze dali treba da skratim sadnice na 4=5 pupova na visini od 40 - 50 sm molio bih odgovor od iskusnih
unapred hvala