Krki nisam ti ja lovac i meni su srndači oštrili rogove pa ja lovce zvao i dobio onaj odgovor,i još mi neki srndači ljudske rase popalili 70 sadnica:axe:,a lovci samo hodaju okolo:scratchneznam bas di pise da trajni nasad mora bit ograden
pise samo da lovci uz sve obaveze koje su oni duzni napraviti nisu duzni tebi ograditi trajni nasad i to je sve
nemojte pusiti njihove fore o ogradivanju nasada
Jučer sam bio sa čovjekom koji je iz Mađarske nabavio repelent za zaštitu od divljači.
Repelent se zove NEVIBES - special (na bazi titan-dioxida 4%) i košta oko 45 kuna litra.
Evo link:
http://www.nevibes.hu/
Ja sam lovac i najčešće se na terenu treba dogovoriti s LD-LU koje gospodari lovištem na kojem je nasad... Dakle, odgovaraju za štetu koju napravi njihova divlčjač... Svejedno je da li ds pojede krumpir, kukuruz ili uništi lijesku.... Šteta je napravljena i treba biti namirena... Ali se uvijek treba dogovoriti tko mora kaj napraviti... Dakle lovci daju zaštitu, a vlasnik kulture je primjenjuje... Uključuje elektirnog pastira, provjerava da li je i gdje probijen, pravovremeno i na pravilan način stavlja i obnavlja repelent, itd....
Lovci su ljudi kao i svi drugi... Ima pijanaca, kurviša, onih koji voze brzo, ali i onih kojima etika i moral nekaj znače u životu...Dečki niste mi jasni što ne stavite ogradu oko nasada i mir.
Ovo sa lovcima je izgubljena misija, ništa od njih. Skupina naoružanih pijanaca koja traži najkraći put do birtije.
Da ja odem u lokalno lovačko društvo sa idejama da oni meni nešto daju mislim da bi me upucali.![]()
ej ljudi jeste li obavili zimsko prskanje ili se čeka da još malo proljepša
ja sam prekjucer šprical s nordoxom i bjelim uljem,, ali bilo vjetra pa nije bas islo
palfinger.
Ja se nisam usudio Nordoxom jer sam zakasnio jer su mi se pupovi počeli otvarati i tako mi je i savjetovano! Isto prije 3 dana.
Pa nije problem ni vec sada poprskati s plavim kamenom ,nije nista lose ali pricekati cu da sve dobro propupa i da se pupovi otvore!Ubiti ja prskam sa onim kuperblau i stavim 2-3 velike zlice na 10l vode dosada sam sa malim lednim prskalicama prskao a sada sam si na atomizer spojio crijeva i 2 prskalice!
evo što g. vuk veli o prskanju na str 53. čeka da sve dobro propupa.
kolega jućer breskve poprskao, pa ako njima ne smeta.....
pozdrav svima nasadio sam 1h\a lesnika u jesen sad treba da oformim lesnjake rezidbom posto zelim da uzgojni oblik bude prostrani grm u obliku vaze dali treba da skratim sadnice na 4=5 pupova na visini od 40 - 50 sm molio bih odgovor od iskusnih
unapred hvala
pozdrav svima nasadio sam 1h\a lesnika u jesen sad treba da oformim lesnjake rezidbom posto zelim da uzgojni oblik bude prostrani grm u obliku vaze dali treba da skratim sadnice na 4=5 pupova na visini od 40 - 50 sm molio bih odgovor od iskusnih
unapred hvala