Plemeniti
Dobro znana faca
- Tu od
- 16 Pro 2008
- Poruka
- 1,728
Zdravo,
Bobiću, možeš li da nam napišeš da li si i sa čime ove godine tretirao biljke i čime nameravaš sad da rešiš problem?
Hvala i pozdrav,
Ma naravno da mogu jer nije nikakva tajna,,,
Ove godine nimalo nisam bio primjeran po pitanju prskanja, tako da je ovo bilo prvo ove godine,
dakle izostavio sam ono zimsko uljima ili plavo prskanje jer je uz nedostatak vremena i ovo bio razlog
Moram priznati da je iznenađujuce malo napada grinje bio ove godine, tj primjetio sam samo nekoliko cijelih grancica te poneka rasturena pupa nakon kretanja, koliko ce mi se to lupit u glavu pokazat ce vrijeme,,,
Sto se tice spomenutih gusjenica i lisnih usiju ja sam pokusirao sa CHROMGOROM 40 jer sam ga u vecoj kolikcini imao od prosle godine, no preporuka struke je bila ACTELLIC 50 EC, ACTARA 25 WG , BASUDIN 600 EW, RELDAN 40 EC, ROGOR 40....
Dakle naglasak je na one insekticide koji imaju kontaktno i zelucano djelovanje,
Moram priznati da CHROMGOR i nije bio bas najbolji izbor ali radi vec gore spomenutog isao sam s njim i to povecanom koncentracijom od 25 ml na 10 litara vode, nakon 2-3 sata nisu jos uvijek sve popadale dolje ali velika vecina jest tako da vjerujem da je ipak polucen određeni uspjeh,,,
Daljnja prskanja ovisit ce o razvoju situacije koju intenzivno pratim a sto znaci da ne prskam na datume vec ovisno o situaciji kao i vjerujem vecina ovih vrijednih ljudi ovdje,,,
Evo kako to izgleda danas uoci Uskrsa,
ujedno ako nebudem pisao ovih dana iskrene cestitke svima koji Uskrs slave,,,
Posljednje uređivanje: