Pozdrav svima.
Slučajno sam naletio na forum i ugodno sam iznenađen aktivnošću i brojem postova.
u lješnjake sam uletio sasvim slučajno i bez ikakvog znanja o tome. Naime kupnjom gradilišta ostala mi je iza kuće parcela 20 x 130 metara, a nisam htio saditi kukuruz kao ostali susjedi ili samo kositi, pa sam posadio 200 kom lješnjaka. Nije neka količina, ali sasvim dovoljno za "ubiti popodne"
Sadio sam u jesen 2011, ali su mi se 2012 osušilo 168 komada. Bila loša godina, mraz u travnju, pa suša kroz ljeto. Nije me to obeshrabrilo, pa sam iskopao bunar, povukao kak na kap (ona jeftina folija) i zasadio ponovno u jesen 2012.
E sad vas molim odgovore na par pitanja:
- na listovima su mi se pojavile male rupice (rupičasti listovi), najvjerojatnije gusjenica, dali se to prska i čime
- bacio sam svakom lješnjaku cca 1.5 - 2 dcl ureje početkom ožujka, jeli to OK ili ne?
- čime se vrši prihrana mladog nasada i u kojim količinama. Prilikom sadnje sam po parceli zaorao 15m3 stajnjaka i svakoj sadnici u rupu dodao "po vile" stajnjaka
- ima li kakav plan zaštite ljeske od nametnika, sa terminima i vrstom zaštitnih sredstava?
- kolika količina vode treba ljeski kroz navodnjavanje-malo krivo formulirano pitanje, ali zanima me koliko često i koliko puno ga treba zalijevati.
Hvala.