Bobiću,
evo slikica:
prvih nekoliko je dan nakon same sadnje, dok su ostale slikane prošli vikend...
Stvarno sam zadovoljan, zasada djeluju ok, no pravo stanje ćemo znat kasnije, al da ne ureknem, sve su se primile, pa ćemo vidit...šta se omjera uloženo-dobiveno tiče, prezadovoljan, ako još koji puta bude takvih sadnica, svakako se preporučam, prvi put kad sam u tvom kraju, svakako se javim...jedino mi žao kaj nemaš rimskoga za kombiniranje...
Ove druge sadnice koje sam nabavio u Zaprešiću, od jednog OPG-a ne mogu se mjerit s tvojima(tvoje jače, bolje, bolji korijen...), šta se njihovog primanja tiče, čini mi se kao prava lutrija, pošto je sad takvo doba godine da se većina toga prima, znat ćemo kasnije, možda najbolje tijekom ljeta, pa onda ujesen podsadim kad vidim....
Šta se samog nasada tiče, već bi ga trebalo okopati, no situacija je takva da fizički ne stignem, na sto strana, tako da sad čim ulovim priliku moram to riješiti. Inače, šta se špricanja tiče, gledo sam na netu onu tablicu za eko tretiranje od pro eco mislim da se zove firma, tamo ima nekih 6 prskanja, od kojih sam prvo definitivno propustio(početak vegetacije), a da budem iskren, nisam nešto posebno primjetio u nasadu, osim ova dva pauka sa slike, na dvije stabljike, sad, jel je to pauk ili? Na ostalim sadnicama ih nisam primjetio...Da mi se ne desi da krivo raspoznajem zato usput pitam znalce za komentar...sljedeće prskanje prema toj tabeli bi bilo početkom svibnja (pjegavost, trulež, lisne uši, stjenice) i za to tim redosljedom predviđaju MycoSinVIN, Equisetum Plus, NeemAzal TS...dal netko zna dal se ti preparati mogu međusobno kombinirat iz vlastitog iskustva mislim ili?
Kolko bi mi uopće imalo smisla tretirat nasad eko sredstvima, pošto je na cca 10m udaljen nasad jabuka kojeg puno više puta prskaju? Jel postoji negdje u zakonu udaljenost od nekog nasada da bi nasad bio eko ili?
BTW: ste probali vino?kak ti se čini? Jel prekiselo za tvoj kraj ili?
P.S.: isprika što tek sad odgovaram, već sam ranije naveo razlog(nedostatak vremena)