Pozdrav svim forumašima,
Nov sam tu, imam 25 god , i zainteresiran sam za uzgoj lješnjaka. Pročitao sam vjerojatno oko 150 stranica, ima dosta toga za pohvatati.
Zanima me što mislite ovom nasadu :
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/poljoprivredno-zemljiste-nedelisce-2111-m2-oglas-11258007
Bio sam tamo, vidio , od 300 komada ostalo je 175 jer je vlasnik umro nažalost. Jedna stvar koja me muci je prored. Vidim svi pišete 3x4,4x5,5x6 različite udaljenosti sadnje. Meni se čini da je jedva 2x2 ovo posađeno i imao bi velikih problema nakon nekoliko godina.
Pitanje, da li se isplati takvo nešto uzet pa brinut o tome da to izgleda kako treba, prorijedit malo nasad jer vjerujem da je malo pregusto nasađeno ili nešto treće ?
Nasadom bi se bavio dnevno sat-dva i vikendom, pa vjerujem da je to dovoljno vremena za tako mali nasad. Razlog mojeg interesa je jer želim biti vani u prirodi, raditi nešto fizički(pošto sjedim na poslu 8 sati) , volim lješnjake jako a i nešto da zaradim sastrane. Jesu li to dovoljno dobri razlozi ?
Hvala svima na odgovorima.
Edit : Također ako postoji netko iskusan sa područja međimurja/varaždina , bilo bi super ako bi mogao dobiti savjet iz prve ruke, vidjeti vaš nasad i nešto naučiti. Ako je potrebno može i za nekakvu naknadu.