nisu li muški u resama? http://staravrtlarica.blogspot.hr/2013/01/cvatnja-lijeske.html
Leska kada cveta izgleda kao na slikama,u svakom slucaju hvala na javljanju,praticemo svi pa ko prvi primeti neka javi,jako je vazno jer treba prskati fungicidima (chorus,signumom) nikako preparatima na bazi bakra ili plavim uljem koje u sebi sadrzi bakar.
U kojoj fazi?
Da na to sam mislio.hvala.a opet mi nije jasno neki navode da se ide bakrom u fazi pupova...
Pa neznam sta znaci faza pupova,mozda kada se otvara list tada je vec proslo cvetanje kod lesnika,mada onda idu akricidi i insekticidi,ja bakarnim preparatima prskam kada zavrsim berbu jednom i kada list opadne vise od 70% drugi put, u toku godine posle jaceg nevremena ili grada. Bilo kako bilo bakar u fazi cvetanja nikako to ce vam i drugi vocari reci,bakar sprzi cvet i nama roda.
Slažem se u potpunosti
Pa kad je već skoro 4 ha u igri (a mozda i još koji više) onda samo ozbiljna igra; ili kako bi tesari rekli; "dvaput mjeri, jednom reži...".......Sad pitanja koja me muce:
1. Da li moram sta jos bacat ove godine na zemlju jer ce dosta vremena proci od priredjivanja zemljista do sadnje.
2. Isao bih na grmoliku vazu uzgoj, pa me zanima vase misljenje o konditorskim sortama i koje preporucate. Naravno u kombinaciji s cim.
3. Gdje mislite da se danas moze kupiti kvalitetna sadnica? Dakle platio bih kako treba al da znate da je to dobra sadnica?
4. Razmisljam o onoj unakrsnoj sadnji, sto o tom mislite? Stavio bih razmak 5x5.
5. Ogradjivanje, da ili ne?
6. Navodnjavanje sam procitao da svi spominjete da je dobro pa bih onda samo upitao kolika bi cijena bila otprilike. Imam 2x2ha. Dakle koliko bi okvirno to bilo za za jednu parcelu od 2 ha.........
Slobodno kritizirajte, dodavajte, savjetujte... Sve je dobrodoslo.
Zivi bili radni narode.