Znalci bi rekli da kolicina gnojiva koje se baca ovisi o vec kolicini pohranjenog u tlu, tako da bez tih informacija tesko je reci koliko tocno baciti,,,
Kod nas radi kronicnog nedostatka novca sadnicama se obicno daje manje nego bi trebalo,,,:s:
Ono cime se ja povodim je duzina ljetorasta (citaj ovogodisnji izrast) ako je premala (ispod 30 cm) treba ili povecati hranjiva ili ostrije orezati,,,
Naravno da kolicina koju cemo unijeti u tlo ovisi i o tome koliko smo ove godine iz nasada iznjeli van kroz plod,,,
Na tebi je da snimis situaciju u vlastitom nasadu i vidis dal si prijasnjih godina dovoljno hranjiva unosio, dal je duzina prirasta zadovoljavajuca pa na temelju toga zakljucis dal' je tih 400 grama po sadnici dovoljna kolicina da bi ona naredne godine dobro plodonosila,,,
Valjalo bi snimiti i situaciju sa stanje zenskih (rodnih) pupova jer oni su direktni pokazatelj eventualne moguce rodnosti u narednoj sezoni, ako je rodnih pupova dovoljno nebi bilo lose staviti i nesto vise hranjiva kako bi i plodovi bili sto krupniji,,,
E sad krupnoca, konditorska industrija i jos kojesta drugo teme su za neke druge rasprave,,,
Orjentacija je sjever-jug a nije vjestak vec krec,krecom sam obiljezavao rupe .
Prevarila me krosnja stabla na predzadnjoj slici jer stice se dojam da je jug na desnoj strani,,,:icon_thumright: