Ja nemam za izvoz jer je gotovo kompletan urod prodan i ne mogu se pozaliti na ovu proizvodnu godinu, govorim o kolicini proizvedene jezgre (nazalost ne mogu javno napisati koliki je bio prinos),,,
Iako je ova godina bila daleko od idealne, prisjetimo se dva navrata cvatnje, susnog perioda koji je kod mene trajao od, ako se ne varam, veljace pa do kraja lipnja jer u tom periodu nije bilo niti kapi kise (iako su svi u okolici dobili bar nesto a neki nazalost i tucu) a prezivjele su bez navodnjavanja jer onaj pokusaj mucenja koji sam radio sve je samo ne navodnjavanje,,,
Tu proizvodnu godinu mislio sam da sam negdje omanuo sa zastitom ali na kraju uviđam da i svi ostali imaju problem sa preranim opadanjem kao i sa dosta velikim postotkom praznih plodova, naravno kod nekih manje a kod nekih vise izrazenih,,,
Ova proizvodna godina bit ce zapamcena i po drasticnom padu cijene na veliko koja me ovog momenta mimoisla jer sam gotovo sav urod (citaj oko 90%) uspio prodati na malo po cijenama od 70,oo, 65,oo i na kraju po 60 kn kao Bozicni popust (citaj kao pad potraznje),,,
ostao je jedan dio koji ne neiskrckan i koji ce kao takav ostati jos neko vrijeme jer jednostavno se nemam vremena posvetiti ozbiljnoj prodaji a da sam imao moj urod vec bi odavno bio prodan,,,
Kao sto sam vec na pocetku rekao ne mogu reci da sam nezadovoljan sa prinosom i ovog momenta mislim da je ovo bila jako dobra proizvodna godina, zapravo nadaj nam Boze losijih,,, :tongue:
Prijasnjih godina jako puno sam davao za popravak kvalitete zemljista i da je ova godina bila samo malo normalnija vjerujem da bi ovo bila godina za pamcenje po maximalnim prinosima,,,