Evo mog projekta.
Imam dvije livade predviđene za lijesku, sadnja ove godine u kasnu jesen.
Na prvoj slici je livada 6500 m2, na prilično ravnom terenu, a opet viša od okolnih livada.
Na drugoj slici je livada 5200 m2, dosta brdovit teren ali nisam mogao naći bolje za kupiti.
Obje livade nisu korištene desetak godina. Analizu zemlje nisam odradio, niti meliorativnu gnojidbu. Razlog je nedostatak para jer sam trenutno nezaposlen.
Ako ću čekati dan kad ću imati novce za sve odraditi po pravilima struke, dočekat ću prije starost, a tko ne riskira, ni ne profitira. Tješim se.
Sva sredstva sam uložio u trimer, traktor, malčer, motorke, kupnju zemljišta, sadnice i zaštitu sadnica od divljači. Skupila se lijepa svota dosad.
Jednog dana ću pitati tko mi želi pomoći i objasniti kako da umanjim gubitke zbog nedostatka analize zemlje i meliorativne gnojidbe.
Livade su uzorane i sad već potanjurane. Čeka me još ravnanje s roto brnačom, trebam premjeriti livade i iskolčiti mjesta za sadnice. Rupe budem kopao štihačom.
Sadnice su naručene dvogodišnje 600 kom, 80% istarski dugi, 20% rimski.
Ratarske poslove su mi odradili kumovi i prijatelji tako da sam tu uštedio neke pare.
Cijeli projekt je započeo prije godinu dana i sad se bliži finalizacija posla tj. sadnje, sa sredstvima koja su mi na raspolaganju.
Svaka pomoć je i meni dobrodošla i molim savjete...