ukoliko imaš problema sa srnama nema te ograde koja će ih spriječiti, pogotovo ako snijega više napada.Jel ograda 1,50 visine zadovoljava?
Moje znanje je samo teoretsko. Spricat ne trebas s nicim ako ne primjecujes neke probleme. Trebas samo okopavat oko sadnice i bacit ili opet stajnjak ili 100 g npk 7-20-30 oko sadnice u krug. Npk je bolji izbor od stajnjaka.
Sad posle berbe idi na 20g a kasnije kada vecina lisca opadne mozes na 25g.Postovane kolege uskoro bih prskao lesnik Nordoxom 75 WG,interesuje me koja koncentracija bi bila dovoljna,da li 20g ili 30g na 10 litara vode,zasad je u jedanaestoj godini.
Sad posle berbe idi na 20g a kasnije kada vecina lisca opadne mozes na 25g.
sa ostalim se uglavnom slažem, samo ne razumijem zašto si rekao da je npk bolji od stajnjaka! Gdje si to čuo? i zbog čega bi bio bolji?
Ako ja dobro čitam damirkov post, on nije tvrdil da je NPK bolji od stajnjaka, nego je bolji izbor od stajnjaka. Između "bolji od" i "bolji izbor od" je ogromna razlika, barem za mene.
Postoji osnovna gnojidba u koju spadaju npk i stajnjak i ta gnojiva se primjenjuju u jesen. Recimo 50g npk po godini starosti oko sadnice. A postoji i prihrana koja se primjenjuje najbolje u dva navrata u proljece, u nju spadaju kan i urea.