• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

L

LJEŠKO

Guest

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
Re: LJEŠNJAK -JARMINA

ovo je slika kada sam proletio sjetvospremačem prije freze sa kojom inače uređujem plantaže.
Freza je zakonb ne ostane niti jedna travka i bude čisti ko suza ali moram ići barem svakih 30-45 dana,zavisno koliko ima padalina u međuvremenu,itd...

R

reddog82

Guest

cipiripi1967 kaže:
ovo je slika kada sam proletio sjetvospremačem prije freze sa kojom inače uređujem plantaže.
Freza je zakonb ne ostane niti jedna travka i bude čisti ko suza ali moram ići barem svakih 30-45 dana,zavisno koliko ima padalina u međuvremenu,itd...
znači freza, ne malčer?! dvoumim se između freze i malčera. jel mi netko može objasniti koje su razlike između ta 2 stroja. netko kaže da je malčer bolji za voćnjake, neko kaže da je bolja freza....
stvarno sam u dilemi

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325

Ja svoje malčiram i zbrije svu travu do zemlje, nije kao freza ona izrahli zemlju, ali je i sporija ako budeš uzimao malčer najjeftiniji ti je orsi ja sam ga uzeo u panexu i besplatna dostava mi je bila do kuće (Otok kod Vinkovaca) od 1,6 i 539 ga vuće bez problema http://www.panex-agm.com/AK_PRIKSTR.html

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

tako je malčer NE IDE u zemlju nego samo "pokosi " do zemlje tj poravna sve, a freza IDEu zemlju koliko je naštimaš i prorahli zemlju ,zatvori pore poslije sušnog dijela na zamljii naravno isto sve poravna ko staklo...
E sad na tebi je da odlučiš što želiš i kako češ obrađivati.
stvar je nijansi a u biti je glavno da nema korova.....

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
Re: uzgoj ljeske

napokonkiša pada i kod mene,samo da ne stane brzo jer je nikada dosta.

ovo jespas za mladu plantažu od jesenas!

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

cipiripi1967 kaže:
napokonkiša pada i kod mene,samo da ne stane brzo jer je nikada dosta.

ovo jespas za mladu plantažu od jesenas!

Bil' bio tako dobar pa stavio koju sliku da vidimo kako napreduju te od jesenas

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

njih nisam još slikao ali kada budem stavit ću ih . Ali drže se dobro,nisu kao što su mi bile prve dvije sadnje imam osušenih ..... ali nadam se da će to sve biti o.k. kada podsadim najesen :? :cry:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

Znas li otprilike koliki postotak ti se posusio,,, da se pohvalim kod mene do sad ispod 3% neke jos krecu (one koje su stradale od tanjurace :? )
Za sad se dobro drze samo me strah ljeta,, vise pola mi je pjesak pa vlaga brzo ispari,, sam Bog da i danas palo jos malo kise..
Popodne poslikam pa ih stavim gore da vidite kako napreduju.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

Evo kao sto sam i obecao stavit cu nekoliko slika koje danas poslikah.
Kao sto sam vec pisao prvi dio slika je sađen jesenas dok one vece proslu jesen.
Volio bi cuti vase komentare,, Vas iskusnijh,, kakva bi bila Vasa ocjena..
S obzirom na moje razocaranje (prije sadnje) mislim da ovo jos solidno izgleda.
Ove vece (dvogodisnje) bile su samo stih proba da vidim dali ce to uspjevati na nasim pjescima,,
Kao sto se vidi vec u drugoj godini pokazaose rod tak da ak' se po jutru dan poznaje moglo bi bar sto se tice rasta i uroda biti sasvim ok,,, dok je plasman na trziste druga prica :scratch

A sad one malo starije

]

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

Ali ima i ovakvih

koje su u pocetku potjerale ali kasnije dozivjele ovo

Evo usporedba istog stabla mjesec dana prije i danas

V

vukovarac

Guest

pozdrav svima,evo konačno osnivačka skupština udruge proizvođača lješnjaka CRONUSS ,petak 05.06 u 19.00
restoran Nada u Vukovaru,pozvani su svi zainteresirani,za sada nas ima desetak ljeskaša koji dolaze a vjerovatno će se još neki pridružiti,nekima će možda bit daleko pa možemo pristupnice i poštom poslati

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

ja mislim da za ovakovu stvar treba se i malo provozati ,jer nakon toliko priče i pokušaja napokon uspijevamo ovo napraviti za sve nas. Nadamo se da če pravo zaživjeti ,zato svi VI koji imate lijesku ---vidimo se u Vukovaru u petak navečer. :p :gitarist:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Koliko ima kilometara od Zagreba do Vukovara i za koliko se vremena normalne voznje to moze preci?

V

vukovarac

Guest

za 2 sata 15 min,ja sam bio u petak u Zg krenio u 7.00 u 9.30 stigao kod Internacionala,možeš doć i ranije pa malo obiđemo nasade

S

susjed

Guest

SADNICE-NA KOJI SE NAČIN DOBIVAJU SADNICE_POSTUPAK

Evo kako i sami naslov kaže zanima me slijedeće. Kako i na koji način se dobivaju sadnice iz već postojećeg nasada lješnjaka koji su porezani a bili su stari oko 10 godina. Iz porezanog su niknule mladice pa me zanima kako i nakoji se način dobivaju sadnice odnosno kako se odvajaju i presađuju. kakav je postupa.
Molio bi Vas koji imate iskustva u tome da ni opišete odnosno pojasnite traženo.
Unaprijed hvala svima

Na vrh