Re: uzgoj ljeske
E sad,,, visina toga sto si obiljezio je oko 25 cm ovisno gdje mjeris na prednjoj ili na zadnjoj strani noza,,
noz kod mene ima malo preveliku kosinu iznosi 2,5 cm. jer sam se bojao da nece htjeti ulaziti u zemlju kada se poslije slegne,, ali se to pokazalo kao nedostatak,, po meni kosina na 6-7 cm nebi trebala iznositi vise od 1 cm.
zasto :?: :scratch e sad brzina kojom mogu prolaziti je cetvrtom od pet sa gasom malo jacim od lera na ovom koji je naslikan,,,
i sad, kotaci, u ovoj varijanti najvise sluze kao teret i mogo bi reci da vise smetaju no sto pomazu,, zasto :?: 'vako posto idem relativno brzo a kosina na nozu velika zemlja leti u zrak nekih 30 cm. gotovo iznad polovine kotaca i pada malo prije ovih klinova koji to uredno poravnaju,,, dubinu određujem na finom hidrouliku a ne na kotacima kao sto se predpostavlja,,,
Sto se tice daljnjih preinaka,, trenutno sam u nabavi djelova koji ce mi biti potrebni za daljnju rekonstrukciju,,,
dakle planiram
1. smanjiti kosinu na nozu,,
2. pojacati te nosace (koje si obiljezio) noza jer kad ga pustim nize na dubinu od 20-25 cm dolazi do vibracija, drndanja :mrgreen:
3. planiram pojacati ovaj dio gdje se kopcaju poluge jer kao sto vidis jednu sam vec polomio prilikom testiranja koliko moze,,, :mrgreen:
4. na mjestu gdje se sad nalaze klinovi trebao bi doci valjak koji bi trebao i ovo malo busa koje ostaju iza mene sabiti (pogotovo prije berbe jer nacin na koji mislim sakupljati plodove u mnogome ce ovisiti o tome :scratch ) a taj valjak trebao bi ujedno sluziti kao uteg i kao oslonac za finije određivanje dubine,,
5. iza tog valjka trebalo bi doci nesto sto ce zamjeniti sadasnje klinove jer oni kao sad vise ne sluze svrsi ocekivalo se da ce travu samo podici na povrsinu gdje bi se brze posusila ali ako mi trava preraste tada je kupe i vuku za sobom sto onda ne stvara ravnu povrsinu kakvu ja zelim (e jesam picajzla :? ),, posluzili su svrsi dakle za poravnavanje terena te im sad slijedi zamjena nesto mekanije, podatnije :mrgreen: ,,, planiram ubaciti one federe koji se nalaze na nagrnjacima za sjeno :scratch kao na slici,,,,, (nista preskupo :| )
Valjak od sjetvospremaca mislim da bi i on mogao posluziti svrsi,, ko zna mozda i kod mene on jednom dođena red :mrgreen: