Re: uzgoj ljeske
Zanimljivo je to s tim ljepljivim trakama, mada cini mi se malo preskupo,, :scratch
Ja imam u planu, mozda ce se neki smijati, kad nasad bude negdje u 5-6 godini ubaciti u vocnjak kokosi,, da kokosi,, :?
E sad zasto kokosi,, najvise bas radi ljeskotoca,, prije nekih godinu dana naisao sam na neki tekst ustvari neku studiju o kokosima u ljesciku,,, gdje je bilo opisano koje ce sve koristi vlasnik imati od njih od gnojidbe, unistavanja korova pa do insekata, prvenstveno ljeskotoca,,
Ja da ne kazem "sto" nisam si to kopiral ni pohranil tak da vise nemrem to ni prezentirati jer vise nemogu naci pod cim sam to trazio ,,,
Uglavnom o cemu se radilo u opisu,, dakle na koji nacin kokos sprijecava ljeskotoca,,,
Svima je poznato da je vrijeme u kojem treba obaviti zastitu veoma kratko i tesko ju je pogoditi,,
Problem dakle nastaje ako omanemo zastitu,, ta godina nam je promasena ali,,,
Dakle kao sto je Turopoljac lijepo opisao kad u koje vrijeme licinka pada na tlo u vocnjaku treba biti i kokos koja ce umanjiti stetu u narednoj godini, jer ako sprijecimo da se iz licinke razvije odrasli ljeskotoc koji ce nastavit reprodukciju napravili smo pravi posao,,
Ako bismo zastitu upotpunili i sa ljepljivim trakama smatram da bi zadovoljstvo bilo jos vece,,
Problem koji se javlja s kokosima su jastrebovi i tete lije,,, :mrgreen: