Uzmi Everest , on ti je u tecnom stanju pa ces ga lako dozirati.
Moze koja informacija vise o tom Everestu? Kad ga koristiti i u kojoj kolicini za cca 1500 sadnica starosti 2g. Kostiti li ga uopce za iste?
Hvala
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzmi Everest , on ti je u tecnom stanju pa ces ga lako dozirati.
Ako nije problem molim te koju sliku nasada:
denisvalesic kaže:Društvo evo nasad mi ulazi u treću godinu pa je došao red i za neki traktor.
do sada sam frezanje oko ljeske obavljao motokultivatorom a međurednu košnju samohodnom kosilicom,pošto imam hektar lijeske mogu reći prviše i za kosilicu i motokultivator ,a i za mene.(ove godine sadim još oko 200 kom. i to je to)
e sad nešto kemijam šta bi naj bolje odgovaralo pada mi na pamet imt 533 ili tomu vinkovića.šta mislite koja je opcija bolja jer tomo u mom kraju baš i nije zastupljen traktor.
traktor bi kosio voćnjak a kasnije bih nabavio i atomizer.
Tomo Vinković nikako, ako bude IMT nek bude barem 539 makar je i on za neko ozbiljnije voćarstvo slab. Snage nikad dosta...
Tebi bi bilo dovoljno 20gr na 10 litra jer ti je zasad mlad i generalno ne bi trebalo da imas neki problem zbog koga bi trebao ici sa jacim dozama. Razmak izmedju prskanja nema pravila , ja praktikujem da oprskam odmah polse berbe i kada vecina lisca opadne. Kada mi zasad ne bi bio u rodu sigurno bih isao jos jednom u zimskom periodu kada to temperature dozvole.Nazalost u zrelom zasadu tada uglavnom pocinje cvetanje. Takodje sam misljenja da zasadi koji nisu u rodu treba prvi put da budu isprskani bakrom vec u drugoj polovini septembra.Pronasao sam ipak nordox 75wg. Nenade, vidim da ste vi isli sa 3kg/1000 litara. Ja sam planirao ici sa dva tretmana po 30gr/10 litara,ljesnik nije u rodu pa sam cekao da pocne opadati list. Koliki razmak izmedju tretmana da napravim?
A po meni za iole ozbiljnije bavljenje sa leskom sve ispod 50-60 konja je muka ziva.Po meni, Tomo ili neki reverzibilni traktor od 30 ks bi bio bolji izbor od imt-a
Mog Tomu od 18 ks ubija atomizer i ozbiljno razmisljam o drugoj inverziji koja bi sluzila kao reduktor ali to je vec neka druga prica,,,
U svakom slucaju sretno sa izborom,,,
Problem je sto je vec uzorano ranije ljetos, i potanjurano a i veliko je brdo za zaje. avati se ponovno sa oranjem. Uz to, vec je na plugu 2 puta ottkinuta brazda i na traktoru proximi rasjecena jedna nova radijalka kao 16.9 34. Ne bi vise tamo dao orati nikome. Imam mogucnost nabave stajnjaka starog koju godinu i s njim cu vjer ici. Danas sam kupio vrece najlonske po 3 kn kom pa cu ici polako trpati u njih humus i razvozit po livadama da stoje do sadnje. Plan je 5l po sadnici x 550 kom.
A po meni za iole ozbiljnije bavljenje sa leskom sve ispod 50-60 konja je muka ziva.
Izbusio sam rupe sa rucnim motornim svrdlom fi 15 na dubinu oko 60 cm, i bacio unutra 50g npk 7 20 30. Malko sam zatrpao
Hvala svima na savjetima, tu sitnice prave veliku razliku u konacnom rezultatu. Vise od godine dana truda i novaca sam ulozio u tih 2 jutra. Sad me ceka zadnja etapa u stvaranju nasada. Procitao sam cijelu ovu temu i puno toga naucio, isto preporucam i ostalim entuzijastima.
Pozdrav svima,i ako ima jos lisca odlucio sam se da istretiram lesnike Nordoksom,ponovio bih prskanje i sredinom Novembra,rezidbu bi poceo cim opadne vise lisca a nastavio bih rezanje u prolece pre kretanja vegetacije ako sada ne zavrsim sve.Nadam se da pravilno postupam sto se tice prskanja i rezanja,ako neko ima neki savet u vezi ovoga neka ga napise rado cu ga prihvatiti.Pozdrav svima.
palamudenje