B
brzi1
Guest
Nema šanse.
kod mene na nekim stablima lisce pogorilo bojim se da ce nastetiti i plodovima pa ka nisu rekli da lješnak voli sunce odkud onda ove ožegotine ,, jel se to kod koga isto desava
Kako izlazite s time na kraj i koje mjere poduzimate?
kod mene na nekim stablima lisce pogorilo bojim se da ce nastetiti i plodovima pa ka nisu rekli da lješnak voli sunce odkud onda ove ožegotine ,, jel se to kod koga isto desava
Vadiš im mast, i to doslovno (naravno ne na živo :icon_cry; treba ih omamiti, oderati i skupiti mast. Možda zvuči brutalno, ali glavni produkt u lovu na puhove je njihova mast. A mogu se i jesti... (link1; link2)Kak funkcioniraju te lovke na puhove? Postaviš ih i u njih uđe puh/vjeverica i ne može van i kaj onda s njim.
Po lovke u Gorski kotar (kao što je Brzi i napisao).Gdje ima tih lovki za nabaviti ili je to kućna izrada.
Svega se namnožilo u ovih par godina od kad lijeska rodi. E sad do G. kotara sam predaleko jedino ako imaš koji kontakt da to pošalju poštom. Naručit ću i još neke uređaje iz ZG na drugom principu rada pa nek svako malo doprinese dok ne prođe berba.
Posebno se spremamo i za lopove.....
Da, baš sada dolazi do izražaja ta negativnost kako rimski lako ispada iz košuljice omotača pod naletom jakog vjetra mislim da je to jedna od mana rimskog.... zato istarski drži jače jer ga košuljica omotač dobro zatvara i čvrsto drži za bazu (dozrijevanje)... ali opet to ispadanje rimskog je i prednost u odnosu na istarski prilikom čišćenja jer nema komušanja i skidanja omotača eventualno mali postotak (skupljanje i krckanje), dok kod istarskog dupli posao (skupljanje, komušanje pa tek onda krckanje)... nemojte sada ovo shvatiti kao nešto loše za rimski, imam i ja rimski u nasadu... pozdrav