Pa nek se pojavi netko poput Ivice i dobro nam plati nemam ništa protiv.
Hmmm, bojim se samo da to nece biti tako jednostavno, prije da cemo raditi za dzabaluk nego da nam netko dozvoli da zaradimo vise nego na repi ili bundevama koje su kako kazu danas u poljoprivredi najdohodovnije,,,
Bobić ti se baš nestrpljiv što se berbe tiče, što ih nisi još malo ostavio da vise i onda uzeo on mene kombajn i sve fino pokupio bez sagibanja. Mislim da su ti još malo prezeleni za berbu, kako će se to odraziti kasnije na plod, neznam, možda ispadne i dobro, probaj ih dobro raširiti da se prosuše.
Prema onome što se vidi stabla još dosta zelena kao i komušina na lješnjacima.
Eh da je to bar tako jednostavno, pricekao bih ja da nisu druge stvari u pitanju,,,
treba dati caru carevo a popu popovo pa tako i drzavinjeno jer sam inace najeeee, jel,,,
uglavnom, misljenja sam da slika malo vara (slikano mobom) i da je tresenjem pa makar i strojnim tesko skinuti one koji su zeleni jer oni se toliko dobro drze za stabiljku da je to gotovo nemoguce napraviti,,,
ili su mozda moji posebni,,,
U biti najveci razlog radi kojeg sam isao u berbu je dugorocna najava ovih kisnih oblaka a kod mene ima dijelova koji lose podnose vece kolicine vode, zapravo je tad gotovo nemoguce uci u vocnjak, zato je ostavljen i dio trave kako bi se sve to nekako lakse podnijelo,,,
Inace vocnjak obiluje razlicitim predjelima a između ostalog dobar dio je pijeska i na njemu su plodovi sasvim dozreli i ispadaju u 100% iznosu blagim rucnim tresenjem,,,
Sto se pak tice tehnike sakupljanja, mislim da cu ostati na dosadasnjoj jer mi se pokazala vise nego dobra a jos uvijek ima prostora za poboljsanje,,,
u planu je (iz dosadasnjeg iskustva) da se sve to obavi familijarno u roku jednog dana,,,
sedam ljudi bi u normalnim uvjetima trebalo u roku jednog radnog dana sve ono odraditi,,,
i onda jos jedan dan da se pokupi ono sto je prije palo na zemlju, pa onda jos jedan da za drugu turu i to je to,,,
ako me moj blagi osjecaj za vrijeme ne prevari,,,,