E sad vidim da ima tema za pure....
Hrani ih majka mislim 5-tu godinu za redom. Ove godine cca 70 komada.
Velina je valjena doma, ima pura što sjede na jajima tako da je većina iz vlastith jaja a nešto je jaja kupljeno, Što se mene tiče to je zlo od životinja i posla ko s nitijednim drugima.
Dok sjede na jajima treba ih pazit svaki dan, normalno svaka treba bit u tijesnom boksu jer ta glupa životinja ak ima mjesta sjede pola matra dalje pa jaja nisu na toplom. Isto takokad se počnu valit miče ih od pura i stavlja u kutiju s lampom jer pura jako loše brine za njih i znaju poispadat iz gnijezda i uginut od hladnoće...
Kad malo "odbrknu" idu u gajbu neko vrijeme, onda u zatvorenu prostoriju jer se prva 2 mjeseca nikako nesmiju namočit.
Kasnije kad malo porastu s njima je živi urnebes. Imamo ograđeno cca 3000m2 ( možda i više), u nekoliko cjelina, oko sveg je mreža, na nekim mjestima 240cm i još je gore dodana ona tanka plastična kao za tuču. Kak je teren u padu i to prelete tako da je krajcanje perja na krilima pod obavezno...
Ako ih pustimo van, izgube se i u roku pola sata su u drugom selu...
Da ne govorim kako su zle jedna prem drugoj i kolko se tuku. Svako malo mora se jedna zaklat ili odvojit jer ju zatuku...
majka ima unaprijed sve podano i da ih ima duplo više nebi bio problem prodat.
mislim da su cijene oko 10eur kila za žensku puricu, 60kn/kg purkan...
Mislim da je ovo zadnja godina hranjenja tog zla...
slika jednog odvojenog dijela...