Re: Vadilica krumpira GRAMIP
Poštovane kolege forumaši!
Malo čitam i gljedam vadilice krompira., pogotovo ovu zadnju slikicu i komentare vadilice - takozvane treskalice za krompir vadit, Hrvatske proizvodnje GRAMIP Dubrava kraj Vrbovca.
Ja iznosim moja iskustva - saznanja i spoznaje za istu., ODLIČNA je!, obitelj moja i ja koristili smo je 10 godin., na moju žalost ja je prodal jer mi je trebala brzo lovica., tražim je za kupit, ali NOVU, nema je za kupit jer se više NEproizvodi., a ovo rabljeno sve ča sam gljedal dosta ponišćeno i preskupo.
Navodim da te i takove vadilice i dan danas kod mene u mojoj Liki - Jezerani!, imadu moji susjedi, koristidu ji već 30 godin., ako budem u priliki?, poslikat ću je u radu i pokeljit ćemo je ovde da je vidite, možda piknemo i kaj video uradak?, neobećavam, probaću! ...
NAPOMINJEM!, ovo je moje iskustvo, moji dojmovi, moje mišljenje, ...
Moju vadilicu koristil sam na traktorima; tv-826, tv-830, tv-731.
Moji susjedi i rodjaci koristidu na traktorima; torpedo-dajc 45 ks, imt-533, zetor 5211., očito su zadovoljni kad i dan danas vadidu krompiriće Ličke na nju!??? ...
L.p., SVIMA, čitamo - pišemo - pomažemo se, Bog! ...
P.S., da još pojasnim., gore navedena vadilica krompira GRAMIP - neznam točnu tvorničku oznaku, kad saznam - vidim kod rodje?, napisat ću ovde da se točno zna!
Vadilica se koristi na postojećem nosaču - okviru - grebenu kosilice, predvidjena za strižne kosilice - kose iz proizvodnog programa GRAMIP Dubrava, ALI, uz malo poriktavanje na samoj vadilici postojećeg nosača, more se prikopčat - zakvačit za bilo koji model strižne kosilice - postolje. Lako je svaki traktor nosi jer ni teška, dosta robusno napravna - vjerujte, čvršća je negoli ča izgljeda?, sa njom se more svaki red za redom vadit, ko i za sve vadilice, tako i za nju!, zemlja mora bit suva i nesmi bit trave da se NEštopa.
Ja sam sa mojim tomom vadil u prvoj-brzoj i išlo je super!