• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

vedrankc

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Re: DF&Torpedo

Karlito kaže:
ma bilo ga pa se sav stopio a sad samo za ukras pada kad se ne prima.. :x nego kakva je ono ralica dftorpedo??
To je Riko ralica, zahvata 2 m. Univerzalna za sve namjene, može čak i orati 8) ;)

Z

zrine892

Guest

e vedrane...skuzio sam po slici da je to zakretna ralica...da ju mozes okretati....a kako to cinis? jel izajdes iz kabine pa ju zakrenes u drugu stranu ili ?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

zrine892 kaže:
e vedrane...skuzio sam po slici da je to zakretna ralica...da ju mozes okretati....a kako to cinis? jel izajdes iz kabine pa ju zakrenes u drugu stranu ili ?
Da moras izaći van iz kabine, ima jedan klin na okretištu, koji se stavlja u odgovarajuću rupu, kad je ralica u željenom položaju.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

nenad 23 kaže:
Si to orao na mačkovi???
Ako misliš na ralicu, nisam. Al može se podesiti tako da radi jarak, recimo za neku odvodnju. Ono što sam spomenuo oranje, nisam to doslovno mislio vidi se po smile ;)

EDIT
@nenad 23
tek sam sad skužio po tvojoj lokaciji, što si ti mene zapravo pitao... One slike oranja su iz Bereka polje prema Molvama.... nisam znao kako vi to zovete, al mi Novigraci kažemo za taj dio Berek.

Evo ovdje imaš slika oranja one zadnje table, koja je najbliže molvama
Obrisan neispravan link.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Skužio sam, gore sam ti odgovorio...
Dal si ti bio kod mene na tabli, bilo je dosta molvaraca došlo gledati dok sam sijao tu tablu? :)

N

nenad 23

Guest

Ja sem bio kad si orao !!! Pa nije baš tvrdo.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Neznam, vama s druge strane kanala možda i nije tvrdo, trebao si probati na tabli malo orati ;) Ove godine je ta tabla dobro preorana, jer bivši posjednici (PG) orali ne dublje od 10 - 15 cm. Ove godine prvi put na toj tabli više ne stoji voda.
Agrostar 120ks sa 3 brazde 14" nije mogao, potrošnja goriva u toj zemlji je bila oko 50 l/ha.

Nekad dok je PG radio te table vukli su sa JD 4755 (190ks) tri brazde V&N 16" i na dubini 10 - 15 cm.

N

nenad 23

Guest

Koliko si dana tu tablu orao? PG. je orao so im šarafi pucali . A ja sem orao MF 6110 80KS sa 2 brazne 12 cola i to sam komaj zorao. Jer se ta zemlja samo ljepi za desku.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

nenad 23 kaže:
Koliko si dana tu tablu orao? PG. je orao so im šarafi pucali . A ja sem orao MF 6110 80KS sa 2 brazne 12 cola i to sam komaj zorao. Jer se ta zemlja samo ljepi za desku.
3 dana, s tim da svaki dan oreš od 8:00 do 22:00... 15 ha je ta tabla
Meni nije na Rabe(plavom) plugu ni jedan šaraf pukao, al na Kuhnu su pucali šarafi, predplug se savinuo, pukla šasija. :blackeye

Svašta vi radite tamo preko kanala, evo slike od prošle godine pred sjetvu kukuruza, ovo nije orano dublje od 15 cm, max 20 cm ;)
Fotografija-0114.jpg

Fotografija-0113.jpg

N

nenad 23

Guest

To si baš najgoršu zemlju nasliko. I ima i bolji zemlja izoranih na naši strani.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

eee, ali to treba poorat, imam ja nešto malo takve zemlje, užas..... Za nju imaš 2 dana u godini kad ide ok a sve ostalo je silovanje i nemožeš ju poslje uradit da ga sexaš

N

nenad 23

Guest

A kej je to za tebe ti barem imaš mehenizacijo za takve zemlje!!!!!!! :D

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Ovo je bilo oranje u siječnju prošle godine
[youtube:3izab43f]cupP5rYkGEk[/youtube:3izab43f]

u rujnu...
[youtube:3izab43f]q1hpammGjSQ[/youtube:3izab43f]

[youtube:3izab43f]DNF9wrDI8l4[/youtube:3izab43f]

ovako je izgledala ta parcela nakon sjetve kukuruza (travanj 2008)
SSM16836.jpg

I još nekoliko slika (ovo je od mog kolege Agrotron 150) - to je oranje u siječnju 2008
SSM15948.jpg

plug.jpg

SSM15929.jpg

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Strašne parcele i još strašniji strojevi. De mi reci jel su sve slike slikane u rujnu? Pozdrav

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Kontam kaže:
Strašne parcele i još strašniji strojevi. De mi reci jel su sve slike slikane u rujnu? Pozdrav
Ona prva slika je slikana u proljeće, a ostale slike oranja(s agrotronom 150) su u siječnju prošle godine.
Ove godine sam završio oranje negdje 10.studenog, više ne čekam siječanj :?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Hvala. Vidim da ima vlage, pa mi bilo neobično da su sve slike iz rujna. Bolje je otvoriti brazde ujesen,jel?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Kontam kaže:
Hvala. Vidim da ima vlage, pa mi bilo neobično da su sve slike iz rujna. Bolje je otvoriti brazde ujesen,jel?
Da, i odmah pretanjurati u jesen (može i u ožujku) da se te brazdurine malo rasječu, tako da se u proljeće nemora duboko obrađivati da bi se poravnalo i razrahlilo.

Najnoviji postovi

Na vrh