!!!Dugogodišnja djevojka: Svađa i raskid!!!
-Kog si vozio jučer nakon šta si izašao iz birtije?
-Jožu Đubreta, nije mogao pješke, ugan’o zglob na pikadu.
-Na pikadu?
-Pa da, nije mogao da dobaci bez zaleta… daleko je tripl 18 poslije tridesetog gemišta.
-Što ga zovu Đubre?
-I ja sam ga baš to pitao, kaže da će mi biti jasno poslije pedesetog gemišta, ali ga nismo dočekali.
-Kako izgleda?
-Visok, brije se kao moda, po godišnjim dobima. Znači svakih 91.25 dana odprilike. Ima 130 kila, ali zato nema gornju desnu trojku i mali prst na lijevoj ruci. Izbila mu žena jer joj je došao kući bez prsta. Lijep čovjek generalno.
-I on puši slims cigarete sa ukusom cimeta?
-Njegove cigarete se zovu: „Daj šta bilo, samo da dimi i da nepovoljno utječe na plodnost“, grebe se, boga ne moli, zadnje cigarete koje je kupio su bile Partner, ne proizvode se oooood… huh!
-I šminka se, vidim šminku na opušku?
-Valjda je uzeo cigaretu konobarici iz ustiju kad smo krenuli…
-Je l i šljokice sa nje skinuo? -Molim? Kakve šljokice? -Srebrne, svinjo muška! Pun je auto šljokica k’o da se Karleuša mrijestila na suvozačkom mjestu. Joža Đubre ide sa šljokicama u krčmu, je l? Priznaj, koju drolju si karo?
-Nisam karoo očiju mi tvojih, jedva primjetno klempavih ulijevo, a i da sam htio nemam koga, ni Slovenke više neće u Stojadinu. Plus padala kiša, a krov prokišnjava… jedino da se sa kišobranom jebemo, daj nemoj molim te.
-Pa ko ti kriv kad si kurviš pa te plaćaju na kompenzaciju, nije ni čudo što nemaš auto. Ko te tjero da budeš kurviš? Što nisi lijepo bio automehaničar ili mesar k’o sav normalan svijet, a ne umjetnik. Prošli put si napravio kip kao Milanović i Štimac bok te jebo, a umjesto love dobio pola tone armature. Šta’š sad sa armaturom?
-Napraviću tebi kavez od dva kvadrata posred kuhinje da možeš samo šporet i sudoper dohvatiti, ***** ti materina nezahvalna! Što ti ne radiš?
-Ja studiram…
-Megatrend već sedam godina, slijedeće godine ćeš ući u istoriju fakulteta kao najstariji student ikad. Dekan drži tvoju sliku iznad stola u kancelariji umesto prmijera koliko si mu love dala do sada. Ima Krešimir Mišak "Na rubu znanosti" da te zove da se ljudi križaju i lijevom i nogama.
-Sram te bilo, to je težak fakultet… a i ja sam žensko, nije na meni da…
-Znam da si žensko, više trošiš na kozmetiku od Severine i Rozge zajedno u sezoni parenja, prošli smo mjesec vilama utovarivali šminku u kupaonu… da upadne USKOK mislili bi da pravimo biološko oružje za Siriju…bok te jeba…
-Pa kad mi je bitno da budem lijepa i mirisna.
-I ja sam mirisan, dok šetam ulicom cvijeće se okreće za mnom od miline. Al’ ja kupim šampon od koprive, dva i po litra pakovanje 11 kuna. Dobiješ garanciju tri godine, više nego na laptop, ako ranije potrošiš daju ti novi i još mi popuše u dučanu. Ne uklanja perut nego uklanja površinski sloj kože glave i kamenac iza ušiju abogami i sa keramike, istovremeno perem i kosu i kadu. Dva u jedan!
-Stoko! I sapun ti je takav.
-Nije, sapun je bolji! Domači. Pravi se od svinjske masti, sa njim kad opereš ruke tri dana nemaš otiske prstiju, kad se umiješ svi prištevi ispadnu u lavabo k’o kuglični ležajevi s trabanta i varburga, a bakterije u kuči se pretvaraju da su mrtve od straha od mog sapuna. Sa njim možeš ribati gaće, skidaš koroziju sa pragova na stojadinu, prošli tjedan izribao tlakavce pred kučom a susjed u zavisti pomislio da sam dobio plaču pa rentao neku firmu za to…***** ti materina..
-Pa treba, nisi oprao nit čašu a ni šalicu iz kojih piješ več dvije godine.
-Nit neću, čaše za pivo ne perem jer poslije piva se u nju opet sipa samo i isključivo pivo, a iz nje pijem samo ja. Nema potrebe. Sa šalicom za kavu je stvar ista. A posuđe ionako ne pereš ti.
-Nego ko?
-Slovenci. Puna kuća Gorenja, samo gledam kad će izbiti požar. Napravio sam ciganu gasterbajteru fontanu sibirskog tigra u prirodnoj veličini i 20 labudova da bih tebi kupio mašinu za veš, mašinu za sušenje veša, mašinu za suđe, mašinu za mljevenje mesa i oraha, usisivač što toliko vuče da susjedu ispod nas zalijepi mačku na plafon. Još samo industrijsku presu da ti kupim ***** ti materina i montiram je na terasu da ni peglati više ne moraš…
-Idem sad i nikad se neću vratiti!
-Oćeš, oćeš… prošli put si se vratila toliko uplakana da je vlažnost zraka u hodniku bila k’o u amazonskoj prašumi, kvaka mi zahrđala i počele gljive rasti iz fasade.
-Vidjet ćemo, doću sutra po stvari, ključ će ti biti u sanduku. Zbogom *****!
-Slobodno, ne moraš se ni obuvati…stavi na sebe plašt od betmena i skoci sa balkona…samo da što brže odjebeš iz stana!
27 SEKUNDI KASNIJE:
-Jebamipasmater ako ja nemam neku moč za sjebat sve i svašta…ma Štimac je goli ***** kolko ja mogu bit blesav! (priča sam sa sobom tipkajuči po mobitelu);
-…aloo…Je l tu Đubre?
-Ja sam.
-Ti se ni na telefon ne javljaš k’o trijezan čovjek?
-Nema šanse!
-Reci mi isusa ti, otkud ti one tanke cigarete kod mene u autu sa šminkom na opušku?
-Ot’o Slađi iz ustiju kad smo krenuli?
-Znao sam. A šljokice, odakle ti jebote šljokice ***** ti materina?
-Ot’o kčeri da ih ne stavlja na sebe prije nego je krenula u školu. Četvrti razred, dijete, nije učiteljica htjela da joj da dvojku iz prirode i društva na polugodištu, mor’o sam tovnim pilićima da je podmitim, 10 komada, ej! 10 komada!!! Sluša mala Rozgu i Severinu, mala skroz pošašavila a ja ne dam da takva ide međ’ svijet.
-Dobro, al otkud šljokice konju jedan?
-Pa valjda sam ih zaboravio bacit, sudbina me opet nanijela u kafanu, ostale u džepu pa se prosule… što?
-Ostavila me djevojka, mislila da sam te karo.
-Eee moj kume, mnoge djevojke su svoje momke ostavljale zbog Đubreta, da ne budem lažno skroman i da se tako dvosmisleno izrazim.
-Ajd ne kenjaj....Nije uopče zajebancija. Znači mi puno, mota sarme bolje od stare, hoću je ženit.
-Ajde, ajde… slušaj...ajmo mi lijepo do naše krčmetine pa da bacimo pikado i 49 gemišta za grlo, vratiće se ona.
-Imaš pravo… Evo me za 15 minuta.