ima li taj tvoj traktor prvu brzinu možda :?: :blackeye
Sada mi je prvi put da to radim.Pitam starije ljude kako ide, kazu treca i gas.
J..... im mamicu.
Verovatno se sada negde smeju.:lol:
Probam ponovo za vikend
Treća sporohodna na fergusonu možda? Ja četvorokrilnom drljačom radim prvom - drugom, setvospremač 1,8 - drugom... Jeste da zavisi od fizičkih svojstava zemlje kakva je kod tebe i treba uvažiti i savet komšija, ali pitaj i nas pa nađi sam šta je prava stvar!
Vojvođanine, zavisi od toga šta radiš. Ako zatvaraš zimsku brazdu drljačom, odnosno ideš sa njom u oranje, onda učini kako ti Savo reče - u plivajući položaj i to gledaj i toplink da popustiš tako da rama potpuno legne na krila i da i ona svojom težinom pritiska klinove u zemlju.
Ako povlačiš lucerište(u svakom slučaju ne mlađe od dve godine), ramu moraš držati kruto na hidraulici dovoljno visoko, da krila drljače slobodno vise na lancima i samo svojom težinom se oslanjaju vrhovima klinova na zemlju. Dakle, spustiš toliko da lanci vise opušteno, kako bi polja mogla da "plivaju", odnosno prate teren, a da težinu rame nosi traktor.
Morao sam da dodam i ovo jer smatram da je u tvom slučaju važno. Znam da imaš ovce, pa mi je logično da imaš i neku površinu pod lucerkom.
evo jednog spremnog za nove pobjede , deponiran na jednom otpadu .
Pa ako ima entuzijasta , makar za djelove
Podsusedu kraj zgaU ovaj je stariji tip i od mojeg,gdje se nalazi?
Ima par dijelova koje bi skinuo
Danas je moj vlatko dobio novo sjedalo,IMT ovo,490kn
Istig takvog imam ja samo što nije u takvom stanju.evo jednog spremnog za nove pobjede , deponiran na jednom otpadu .
Pa ako ima entuzijasta , makar za djelove
Ne bi znao ...meni je samo poslušno pozirao , da imam dobar zoom na mobu ne bi mu se ni približavao .puknuti, koliko traže za njega......ima jedan takav na njuškalu za 12000kn
U ovaj je stariji tip i od mojeg,gdje se nalazi?
Ima par dijelova koje bi skinuo
Danas je moj vlatko dobio novo sjedalo,IMT ovo,490kn
Uzeo sam ga u Vrbovcu,evo slikagdje si uzeo sjedalo????