joj , ubit ću se zbog vaše fine i NEfine hidraulike
ovako , leptir nema nikakvu funkciju pri radu u ''krutom položaju'' , nikakvu znatnu uloga tačnije
može u tom režimu da se postavi isto kao donji graničnik da recimo prisilno spuštanje ide do odredjene najniže tačke koju podesiš
leptir pri radu u plivajućem režimu isto služi za podešavanje najniže tačke ALI sa mogućnosti podizanja poluga usled neravnog terena , znači mogućnosti da poluge iza tebe plivaju samo na gore od zatade donje tačke , ja ovaj režim korisim za sijačicu i odličan je
nedostatak leptira je to što za svaku promjenu najniže tačke moraš da izlaziš iz traktora i podešavaš , dok kod imtejca to se radi sa sjedišta
i tačno je bobo da ovaj sistem kod vladimirca NEMA samostalno podizanje poluga usled nailaska na prepreku odnosno veći vučnu otpor
ono što ti nazivaš fina hidraulika , mada to za mene ne spada pod to ime
isto to ima i ursuz i hurliman i većina drugih traktora pa se ni kod jednog ne zove ''fina hidraulika''
EDIT
taj pipak kojeg pritišće leptir ima samo 2 položaja
tvoreno-zatvoreno
kada je u položaju zatvoreno onda ga u položaj otvorene prebacuje potisak ulja sa druge strane , taj ventil ustvari zatvara samo jednu stranu klipa , druga automatski staje i
e sad ako si ti siledžija i imaš na polugama teret od recimo 500kg koji nosiš imaćeš stalni (radni) pritisak u donjoj komori cilindra od recimo 150 bara ,ako je leptir zatvorio donju komoru i potegneš komandu prisilnog spuštanja i dodaš još 150 bara sa druge (gornje,neradne) strane klipa , onda će u donjoj komori da se udupla pritisak , znači biće 300 bara
i recite mi da nije moguće i givit pokvariti