Ili misli na famozni "trokut" (manje vjerovatno) ili misli na quick hitch, sto niposto nije poljski izum. To moze izmisliti samo lijen narod poput amerikanaca
Mislim na famozno univerzalno kačenje za nošene mašine i oruđa(to što kažeš manje verovatno) + poteznica navarena na to, dakle u jednom komadu za dizanje i vučenje - 2 u 1.
Dulebdp, žao mi je, ali ne mogu to više da pronađem, a bio je video na YT. Ne kažem da toga tamo više nema, nego samo da ja to više nisam u stanju da pronađem.
Da li me razumete, imaš večito istu karabudžu na polugama i toplinku i nikada je ne skidaš, već samo priđeš u rikverc bilo čemu i samo klik i odmah nosiš ili vučeš, šta god da je.
Inače, sa mojom poteznicom(ima je na forumu za T40) sam vukao velike terete i ove sezone, sve po dve dvoosovinke kukuruza u klipu ili pšenice u zrnu i nikada nije bilo nikakve zajebancije, čak sam nedavno vukao i rasturivač stajnjaka(jednoosovinka) i nema frke. Ja ne znam, Dulebdp, zašto u opšte i eksperimentišeš sa IMT-ovskim fazonima. Za ruske traktore vuča se kači na poluge!!! I na vašaru drugačiju vuču za Rusa nećeš ni naći. Odeš lepo na vašar i kupiš za sitnu kintu polovnu vuču za ruske traktore koja se kači na poluge, pa tako odmah imaš i gornju i donju poteznicu u jednoj i to iz kabine regulišeš na kojoj će visini da bude i poskidaj lepo onu smejuriju od donje poteznice što ti samo smeta u oranju. Ti si barem u ravničarskom kraju, pa ovde ljudi sa 82-ojkama vuku sve po dve zmajevke kukuruza na to i nikome se još nije ništa otkačilo u transportu.
Savo tvrdi da to nije dobro rešenje za brda i šume, ali veruj da je to ubedljivo najbolje rešenje u našim uslovima transporta.