Svaki koliko - toliko moderniji traktor ima auspuh gore, a ne dole kao automobil. Po meni trebalo bi težiti ka tome da traktor liči na traktor.
Moj instruktor vožnje, čovek koji je i mene i moju ženu učio da vozimo je kupio nedavno za svoje potrebe polovan IMT 558 sa kabinom i prvo što je na njemu uradio je bilo to što je promenio auspuh iako je bio ispravan. Imao je onaj koji duva dole ispod kabine, pa ju je tako punio otrovnim, smrdljivim gasovima. Zamenio ga je novim auspuhom za njega koji duva gore i to je, kaže, nabavio na vašaru. Veli on: "Spasao sam zdravlje za sitnu kintu!"
Po meni je bolje i da duva sa strane nego dole, ispod kabine, kao kod onih starih IMT 533 i 558. Kad već radite te auspuhe, tražite one što idu gore. Možda može da se iskoristi i neki automobilski lonac, ali po meni bi bilo najbolje da bude okrenut na gore. Možda može to neko i da napravi po uzoru na originalni(onaj na gore). Jedan moj kolega je imao večiti problem sa auspusima na opelu kadetu, benzincu. Kupovao je nove originalne, pa od Yugo - Floride i tako svake druge godine dok nije jednog dana sam napravio od prohroma. Auto je u međuvremenu promenio dva vlasnika, prošlo je šest godina, a na tom autu i dalje stoji taj ručno rađeni unikat.