Evo malo današnje akcije , slika sam napravio još nekoliko ali iz nekog neobjašnjivog razloga telefon je odbio poslušnost i većia njih je jako mutna , ostala samo jedna
Uglavljena 4klipna pumpa na vladimirca , sve je leglo na svoje mjesto ali bilo je malo povuci-potegni
Prostora za nju je minimalno , smetao mi je onaj holender za crijevo od manometra za kontrolu pritiska ulja u motoru , njega sam nekako uspio skratiti i napraviti novi model priključka
Na samoj pumpi sam morao odrezati jedan istureni dio aluminijuma koji ništa ne znači a zakačinjao je za onaj nosač auspuha
Oni originalni filteri za naftu moraju da se izbace jer se sudaraju sa gornjim dijelom pumpe , na njihovo mjesto može lako da se ubaci filter (mislim da je od golfa) sa izmjenjivim uloškom , ovaj lijepo liježe na več postojeći nosač
Nekoliko crijeva mora da se izbaci i prepravi što nije problem
''Višak klipova'' na pumpi treba riješiti za početak ću ih provesti povratom u rezervoar a za dalje vidjeću šta mi je činiti
Preliminarni rezultati su dobri , nisam mogao duže da držim motor u radu jer sam radio ''na flašu'' a skiniti mi ventil dekla jer sam i dizne provjeravao , skinuto mi deklo od paljenja jer sam i paljenje štelovao tako da mi ulje curilo na sve strane a nisam imao dihtunge
Sutra idem na vašar u Šid po ove sitnice
Motor radi na leru nevjerovatno mirno u odnosu na prošlu pumpu (ova nova je tek reglirana)
Još ostaje nekih finesa u podešavanju ali mislim da sam jako blizu željenog , sa sada je sve po planu