Pozdrav. Zima je, ne radi se nikaj s vladimircem pa si malo razmišljam napraviti polugeneralku tokom ove godine. Kad sam prije skinul klipnjače na ležajevima nije bilo ama baš nikakvih znakova tršenja tak da nebi radilicu diral. Tlak je 2.9 hladan kod paljenja, 3.2 kod normalnog rada, a kad se jako zagrije kod oranja zna biti 2.8. ispod tih vrijednosti nikad nije išlo. Znači planiram mijenjati čahuru klipnjače cilindar klip bolcnu i srediti glavu. Traktor dimi i troši pomalo ulje. Mislio sam da je problem u karikama, al nakon stavljanja novih nikaj se nije promjenilo. pukel remen ventilatora, a ja sam ga jedanput :icon_anal:tak bez hlađenja... uglavnom izgleda da su vodilice ventila i ventili dobili svoje. Pital sam lika koji radi strojnu obradu motora kolko bi ispalo sređivanje glave kad on meni : odeš u Letenye i kupiš novu, a ja :icon_eek:. On tvrdi da se nemogu nove vodilice i ventili pripasati!? E sad da pitam Vas, prave majstore, kolko je istine u tome kaj lik priča. Vodilice su par €, ventili isto nisu neka cifra,a baš mi se ne daje prek 100 € za nove glave. U čemu je problem?
Ja bi zgrijal glavu na kojih 200 - 250 C i probal eventualno nekak vodilice ohladiti malo i polako izbiti van. umetanje novih ista stvar s tim da se vdilice zamrznu prije. rajber bi se valjda mogel nekak nabaviti ak treba, mislim da je 7mm.
Stalno sam nekak na vagi dal da Vladimirca slažem il da nbabavim U 445. Neznam ni sam više.