pozdrav ljudi,dobra teme,svaka čast ideji. i treba mi malo voća,ubiše me ovi na povrću i plastenicima
. e ovako,imam par ispravaka netočnih navoda i nekoliko savjeta,možda pomognu nekome. prvo,kaže netko prska nakon orezivanja,naravno,troši se manje sredstva,ali pod uvjetom da te grane iznese napolje iz voćnjaka prije prskanja,drugo,ja prskam u drugom ili tećem mjesecu a orezujem mjesec dana poslije tako da je to kod mene nemoguče,kao treće ja orezujem praktički pred bubrenje pupova jer tako odgađam cvatnju i manja je mogućnost da se pupovi smrznu,to mi je spasilo nasad prošle godine,četvrto,kao što Kontam kaže,krečenje zbog temperaturne razlike po danu i noći ali i jako je bitno reći da okrečena biljka odbija svjetlost i sprečava zagrijavanje biljke i time opet odgađa cvatnju i vegetaciju,opet manja vjerovatnost smrzavanja,ali ja i dalje mislim da se breskva nesmije krečiti a i nije potrebno osim navedenog ako se obave sve potrebne zaštite,peto,crveno ulje je skupo ali nije ni bijelo jefitno,ja ne koristim ni jedno ni drugo,a te nametnike poslije svejedno uništite kad svejedno morate prskati protiv tripsa i protiv uši,tako da ja mislim da je to nepotrebno što se tiče ulja,da je jeftinije da ali ovako ne.