• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Welger AP 52

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Trza i moja 45-ica Imt-a 539 vec 10 god i nista mu nije, al ja nikad ne baliram na 540 okretaja, nekako nema potrebe..
Ja dodam gasa na 1200 okretaja radilice i mijenjam druga ili treca spora, ovisno koliko mase ima..

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Aha pa mislim da je kod 539 i 542 brzina kardana ista to je to.samo imao sam prije ap12 velika je razlika.mozda se varam ali mialim da bi mogao balirati i prvom brzom

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ivan ap 52 je balirka puno veceg kapaciteta pa treba malo vise gasa.
Orac ne varas vec mozes balirati prvom brzom. Ja baliram prvom brzom i cetvrtom sporom. Prva brza je brza od Imt- ove, pa ti sad vidi. Dok se malo ustelis i vidis sta moze balirka sve ce ti biti jasno.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Gdje vi kacate balirku za poluge poteznici ili nešto inprovizano.kod mebe je imt 542 i welger ap52 prva mi je sezona sa balirkom nemam predstav u kako je kaciti

baliram već 14g. imali smo samo ap 52 (2 kom) radili smo s trakorima Torpedo55, Deutz4006, Deutz7006, kačili smo je na poluge kak bi to trebalo biti a i puno puta je bila na fiksnoj vuči.
Mislim da manje ljulja kad je na polugama jer nije 100% na krutoj vezi pa kolko tolko ljulja više na polugama.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Ma nekako ne smijem da je potjeram jer uvijek bude pun pikap mase sijena bojim se puce nešto na njoj

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ako nisu bas pretegnute bale ona guta sve. Nema sta da pukne. Saraf( osigurac) na zamajcu ili da proklizu lamele na zamajcu. Treba malo vremena poslije spore balirke da se naviknes.

Probat cu naci slike sto sam imao da vidis sta ĵe pun pick up.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Krivi mi bale uvijek jedna strana duža neko je na forumu pisao da sputim ubacivace sijena gledao sam na svojoj imaju još po jedna rupa za spuštanja koliko smijem spustiti dali sve ubacivacesijena trebam spustiti

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Spustaju se samo oni do tunela. Spusti ih i okreni koji krug rucno da vidis da nece zapinjati, mada se to rijetko desava. Ako ne prodje sa spustanjem, bude i dalje krivila samo preleti sa elektrodom po dodavacima da postanu hrapavi.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
A kako zategnuti kanape na bali nekako kada podignem bslu otpušteni dok kod nekoga ne možeš prste zaturiti

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Pa stegni one spingle na tunelima,jer na njima podesavas zbijenost bale

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Imas na izlazu iz tunela one dvije" vinte" sa oprugama i na njima dotezes, odnosno stimas nabijenost bale. Mada iz nje bala koja izadje, a da ne mozes zavuci prste pod spagu je najmanje 25 kg teska.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Dong feng danas sam pospustio vile za ubacivanje sijena one do bata -malja spustiosam ih u zadnje rupe i primjetio sam da je jedna kraća ona poluga pa sam lao navario jedan komad tako da su obje sada iste , takođe sam malo sa apartom provukao var dqa bude hrapavije radi bioljeg bacanja sijena u tunel. nego interesujeme koliko smijem spustiti one vile i dali je dobro što sam jednu tu produžio

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
I kod mene je jedna duza i ja sam im zamjenio strane i sad su ravne bale, a krivila ih je samo tako. Bitno ti je samo da mogu prolaziti dodavaci i onda nema veze sto su produzivane.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Okretao sam malo na prazno ne zakaca e jedino kada sijeno bude ubacivala da mi nece malj u njih udariti sta misliš dali bi se moglo to fohofizi

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ako na prazno prolaze i ne udara malj u njih prolazit ce i sa sijenom, nista ne brini.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Ok hvala puno da nema tebe i ovog foruma sta bi ja kad kod mene nema majstora za prese balirke niti omladine sve stariji ljudi i ne razumiju se bas oko strojeva

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Ljudi kako smanjiti težinu bale na 52-ki,bale mi teške jos kad je sirovo nemozeš dići,dali bi trebalo bale smanjiti? i u kom smjeru se na onaj šeraf smanjivaju bale? i kako vi opcenito radite s njom i kakve bale radite?

Zamalo da zaboravim pitat,onaj mi se jez ili zvijezda krivi prema desno,sta bi to mogao biti razlog?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Pa popusti bale na onim vintama na kraju tunela. Bale smanjujes tako da onu ruku sto okida dizes prema gore, pa ti sad vrti saraf dok ti je ne pocne dizarti. Je li ti zvijezda pricvrsvena za tunel?

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Pa morat cu ih malo smanjit na šeraf,teške su mi dizati,i još popustiti na vintama...
a jeste zvijezda je pričvrscena na tunel,bile su dvije nitne tu pa su odvaljenje,onda sam ja uzeo šerafe i to pročvrstio... a zvijezda je ovako jedva nađe sliku sa neta... i kako ponistiti brojčanik za bale,ja nisam skontao,nigdje nema da kliknes da ide na nulu...
presa_035.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh