• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Welger AP 52

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Danas mi se pokvarila presa nestalo mi manile ja uvuko drugu i krenuo nrkoliko mrtsra kad nešto zacaleka zsustavim presu pohledsm desni kljun na petljacu pukao promjenim drugi ali mi nije lijeva strana i desna u fazi znaci nestoje isto onsj polumjesec stabi se moglo dogoditi gledso sam ali nisam odgonetnuo

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
pa to se i meni desilo sam na rs veazcu i al kod mene nije puko. vjerovatno ti je preskocio neki zupcanik za jedan zub. pregledaj jel isti broje na lijevom i desnom tj kako stoje zupcanici :icon_surprised:

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
uzmi pregledaj lijepo ako je jedan visociji tj u drugoj poziciji u drugoj 100 % se prilikom pucanj okreno jednom i pregledaj da nije kojim slucajem i puko a doso bi vjeruj al mi vrijeme isptinih rokova ne radim ni seb u tuzli sam ucim :icon_e_surprised:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možeš to malo slikati? Dole imaš jedan lim koji ima proširenu rupu di se centrira mehanizam

Poslano sa mog SQ-45E01B koristeći Tapatalk

jusa93

Novi član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
15
nece da skine spagu pa pukne da li je to do spage il sta vec koristimuragan, a drugi problem imam bale isto bumerang a vodilicama sam napravio rezove da fino ubacuje
11418553_10204642173031197_1822694850_n.jpg
11269380_10204642172991196_856660119_n.jpg

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Pregledaj ova dva dijela ispod petljača, mora da se napravio utor od špage u njima. Izgleda u prvom,jer poslije njega špaga se vidi načeta na drugom treba da klizne ispod ove savinute u L šipkice. Izgladi tj. pobrusi taj istrošen dio i tjeraj dalje.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Na slici se odmah vidi da ti špaga nije na dobrom mjestu. Vidi jesu li oni srpovi ispod dobro naštelovani ili ti možda špaga ide prelabavo iz bunkera.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Ljudi desna spaga mi uvijek otpustenija od lijeve jel ima tu kakav fazon,da se to dosteluje il samo treba vinte u tunelu priteganti?
11269380_10204642172991196_856660119_n.jpg
ovdje na slico se vidi da je spaga pritegnuta a meni bude labava na desnoj strani a na lijevoj je ok,ona balira i radi izvrsno... neznam dali se s tim trebam opterecavati,ali eto da pitam iskusnije clanove,i jos jedno pitanje,ona dva serafica sa federima gdje izlazi spaga iz klupkadi,koliko moraju biti pritegnuti i kako je to kod vas?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Vinte na tunelu nemaju veze s špagom. Imaju veze ona dva šerafića koje si spomenuo, tu špagu koja je labava pritegni šerafičem kroz koji prolazi. Po prospektu za svaku balirku postoji u mm koliko te oprugice moraju bit zategnute, ali budući je to sve staro i otegnuto, najbolje rukom probaj..špaga nesmije ići lagano, mislim da je nedavno jedan kolega spominjao neki uteg koji se objesi i po njemu naštela taj šerafić s oprugom..potraži u temi o balirkama.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Pa zavrtao sam ja to,al nisam bas imao vremena jel tesko je to u detalje pregledati a moras balirat...,onda mi zbog toga i krivi tu stranu bale,ponekad budu ravne,a ponekad ne,sve ovisi o sijenu... al vecinom je ta strana bale malo nakrivita...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
I ja iman ap 45 i isto desna strana bude labavija, izgleda da vile ne guraju dovoljno pred bat.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Popravio sam presu nije moglo bez majstora Dragana bilo je na njoj dosta toga da se uradi prvo nije bilo dobro ozupcenja pa igle nisu donosile ravno spagu pa lijevi vezac na osovini imao lufta moro sa piksne druge postaviti tako da jr bilo poslova cijeli dan ali sad je ko singer

jusa93

Novi član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
15
dotegnuo sam spagu da ne bude labava, isto tako navario pa oslajfo mjesto gdje se napravio utor jednostavno nece da skine spagu sa onog zeljeza i pukne i od kako sam uzeo presu samo me lijeva strana zeza od pozadi gedajuci dal je to do spage il sta vec ne znam ni sam vise sta da radim poudjet cu....

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Pogledaj ovaj video: izmedju 0.40 i 0.50 imaš usporeno kako radi sistem vezivanja, kad se petljać okreće on skida špagu s onog željeza dolje, dok kod tebe špaga ostaje i tu se kida.
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=KgM9j64GNtI[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Danas sam nesto balirao sijena izbalirao oko80 bala i 7komada mije odvezalo i to samo lijeva strana gledao otpozadi zavrtao sam one vijke sa oprugom ali ista stvar na kanapu bude kukica.sta bi mogao biti uzrok ja nissm mogao da odgonetnem

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,480
Mnogo je to na taj broj bala, tanak sam za Welgera, al noseći se sa Claasom, koju sam prilično izučio, ja sad uvijek imam par rezervnih dijelova oko petljača,dodavača špage, onda sve usporeno propratim, probam stvari na koje sumnjam, dok ne ufirčim.

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Ako ti na spagi ima čvor na jednoj strani to znači da drzač spage onaj sto ima rog i noz na sebi da on ispusti spagu pre vezanja i treba doteci vijak sa prugom i provjerit da u njemu nema komadića niti spage pa nedozvoljava dobro drzanje pa ispada taj kraj.

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
Željko puno hvala na pomoći upravo takav je i kvar bio na presi drzac kanapa nije drzao promjenio sam gornji dio drzaca od one kako neko naziva pecurke kod mene je se stvorila nekakva korozija nije presa dugo radila.nisam htio da komplikujem promjenio sam taj dio i sad radi perfektno u svakom slučaju H v a l a puno pomogo si mi

jusa93

Novi član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
15
jednostavno nekad skine spagu nekad ne skine taj kljun super dobro veze ,ali nece da je skine stavio sam podlosku kako bi pomjerio petljac malo i opet nista...

Najnoviji postovi

Na vrh