• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

WELGER

mladenmaso

Član
Tu od
29 Sij 2010
Poruka
274
Joža i Dino ja misli da niste u pravu,jer da te varijabilne balirke idu teško onda ih ljudi nebi terali sa imt 539,540,542,549 i sa ostalim slabijim traktorima.
Joža ako ima prilike negdje posudit i prikopčat taku balirku za svoj traktor te ga testirat. Pitaj Bageristu kako se njegov 560 ponašo pod njegovom (hesston 5650) balirkom pa češ znat. Jer welger rp12 neznam da češ moći terat sa 539 sumnjam. Ako griješim neka me neko ispravi.

539 nema sta da trazi sa rp 12

F

fendtGT

Guest
Neznam kako češ radit zelenu masu,jer dosta ljudi kod nas šta su imali te balirke onda su im se remeni počeli svakak savijat.

5650 ima bale 120x120 a 5630 ima bale 120x100 (120 je širina bale a 100 je visina bale).

dado krivo kod 5630 je širina bale 100 a visina 120 ja sam imao tu balirku:idea:

B

BAGERISTA

Guest
Joža i Dino ja misli da niste u pravu,jer da te varijabilne balirke idu teško onda ih ljudi nebi terali sa imt 539,540,542,549 i sa ostalim slabijim traktorima.
Joža ako ima prilike negdje posudit i prikopčat taku balirku za svoj traktor te ga testirat. Pitaj Bageristu kako se njegov 560 ponašo pod njegovom (hesston 5650) balirkom pa češ znat. Jer welger rp12 neznam da češ moći terat sa 539 sumnjam. Ako griješim neka me neko ispravi.

Ja mislim,,,,a mogu reč da sam siguran da nečeš nju tijerat sa 539,,,nikako,,,(jedino ako ne ideš forsirat dok ti traktor ne izdimi,,,,a brzo če):?
Ja sam moju tijera sa 560,,,i bila mu je na kraju čak i teška,,,ako je krma bila malo oživa,,,a da ne pričam kad sam ubrza kardan,,di je traktor jednostavno toliko gušila,,,da ni sam nisam moga vijerovat....a kamoli još 539,,,,,,,,nema teorije......

Varijabilna opterećuje traktor cijelo vrijeme, od početka pa do kraja. Dok fiksna tek pred kraj znatnije optereti traktor. Međutim kod varijabilne više mase stane u balu, jezgro bale je dosta, dosta bolje zbijeno nego kod fiksne. Ovo ti je bitno ako suho hoćeš prenositi sa onim vilama koje imaju samo jedan trn koji se zabode u sredinu bale. Ako misliš raditi zeleno sa fiksnom komorom i na takav način : "koliko stane -stane" onda bolje nemoj. A na kraju krajeva pitanje je isplativosti takvog načina rada i u suhoj masi. Svakome je cilj da što više mase stane u jednu balu jer su tako i troškovi po bali manji.

Istina,,,,,,,,,,,varijabilna,,,je takva,,,,,inače bi bale kad su manje bile,u raspadajučem stanju...........odnosne,,kad biš je diga,,,maltene bi se sva obijesila.......

Da opterečuje traktor,,,i to jednako,,,mada kad je na kraju je osijeti i to dobro,,,,,a valjke,,ne treba ni spominjat za tu konjažu..........
Ja ostajem na sijenu,,da ga baliram polu suho,,,i bala mi ostane maltene zelenkasta iznutra,,bez pljesni,,i šta je najbolje,,ko da si je jučer napravija,,,,,,,,,a jedino ču morat m,alo pazit kod dijeteline..

Evo baš ču danas uzet aparat pa poslikat kakva je bala,,,sad kad je več skoro pola potrošena..:p

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

evo friške slike,,,,,s jutarnjeg posijeta u štali............:mrgreen::mrgreen:

Posljednje uređivanje:

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
Onda možda bolje da ja odustanem od balirke dok ne nabavim jači traktor, da nebi unistil ovoga svog ljubimca, jer je stvarno u dobrom (savršenom stanju) :idea:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Odlične slike Bagerista! Lijepo se vidi da je bala od samog početka tj. centra dobro nabijena i čvrsta. A sviđa mi se i to što je i u sredini okrugla dok je kod ovih sa fiksnom komorom sredina tj. Jezgro bale zgužvano. Tako da dok spadne na 1/3 prečnika više se nemože fino odmotavati, nego se sama rasipa i ruši.

prnjavor3

Član
Tu od
27 Sij 2012
Poruka
73
poštovanje,imam traktor jd 60 ks pitanje je dali bi sa njim mogao da radim sa presom claas rolant44 imam u planu kupovati a neznam šta kupiti,treba mi za suve role sijena i slame a ove sa varijabilnom kod mene nema niko ih ne kupuje.pozz

B

BAGERISTA

Guest
prnjavor3

Ako si mislija na 120x120,,,onda si na taman,,,s konjažom,,,,po meni,,a dali če tijerat s valjcima,,,(jer mi se čini da su te balirke s valjcima),,,,,neznam,,,dali je dosta,,,ovaj traktor,,šta ga imaš.......:shock:
Čekaj da vidimo još nekog komožda ima takvu,,,pa če reč svoje mišljenje,,,,,,,,,,,ali po meni je malo slab,,,,,.

Sudeči po ovome more.........sad sam odluči

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=Ug1houeRg5o[/YT]

B

BAGERISTA

Guest
Onda možda bolje da ja odustanem od balirke dok ne nabavim jači traktor, da nebi unistil ovoga svog ljubimca, jer je stvarno u dobrom (savršenom stanju) :idea:

I po meni,,,,,,,,,jer je šteta uzimat balirku i da s njom sj...š traktor,,,.bar po meni..
Ništa u potragu za jačim traktorom..:partyman:

Odlične slike Bagerista! Lijepo se vidi da je bala od samog početka tj. centra dobro nabijena i čvrsta. A sviđa mi se i to što je i u sredini okrugla dok je kod ovih sa fiksnom komorom sredina tj. Jezgro bale zgužvano. Tako da dok spadne na 1/3 prečnika više se nemože fino odmotavati, nego se sama rasipa i ruši.

Je bala bude do samog kraja okrugla,,,,do širine ko cijev od odvoda,,110mm..,tako da ču stavit sliku,,,da se vidi,,a i sama bala je u odličnom stanju,,,ovakva kakvu je vidiš,,,,svaka,,,,,samo je trebalo par godina da se uskladimo ja i balirka,,,i nađemo di se najbolje dela,,balira.....8)8)

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
onda mi je najbolje neku heston varijabilnom komorom kažu da se one najlakše vuku

Pozdrav zemo i dobro došao Mislim da bi tebi najbolje odgovarala neka slična kao što ima član Bagerista. Na remenje je pa je samim tim lakša od ovih na valjke i na lance. Znači lakše ćeš je vući a osim toga i komora je varijabilna što joj je prednost u odnosu na ove sa valjcima. Evo i Bagerista je svoju vukao sa 560 i išlo je dobro dok on nije ubrzao kardan na traktoru :) Znači 60 KS je dovoljno, možda će biti malo na knap, al će je tjerati.
Čini mi se da firma "Selena" u BL radi kopče za remenje a rade takođe po narudžbi i remenje za balirke. Pa nemoraš brinuti bar što se tih djelova tiče.

prnjavor3

Član
Tu od
27 Sij 2012
Poruka
73
sad sam gledao fijat agrari 5650 ona je ista kao heston u člana bageriste al ova je valjda manja barem po broju

B

BAGERISTA

Guest
ako uopšte i postoji presa sa kojom mogu raditi

Koji traktor imaš................:?::?:

izvinjavam se iste su,imali koja manja hesston presa

Ima,,,,,neznam broj,,,ali je bala max,,,,,120x100

FIAT AGRI,HESTON 120X120,,je moja,,,i ja sam je 5 godina tijero sa imt 560,,,,,s usporenim kardanom...

prnjavor3

Član
Tu od
27 Sij 2012
Poruka
73
imam JD 5303 60ks dvije opcije kardana 540e na 1600obrtaja i 540 na2400 9 brzina od 1,5km/h do 35km/h pri 2400 obrtaja,tako da mi raspored brzina nebi bio problem a i kardan je jak ja na prvoj opciji berem kuruz a brzina je 8 km/h i ne opterećuje traktor

B

BAGERISTA

Guest
Mislim da nečeš imat problema,,,,,a ako se i muči nakraju,,,,,(smanji balu,,,jer kod varijabilnih moreš).........zato ti je i toplo preporučan.........

Ja s mojom do sad problema ozbiljnih ništa,,,,evo sad riješija ležajeve na pikapu,,,,i to je ubiti to,,,....neke sitnice,,,,,dosad je radila s remenom koji je ko da je iz kuvajta doša,,,pa je znalo kad je jako puno mase,,,,,zezat,,,jer kad je skaka po puknutim komadima,,,,nemore ni delat kako triba..........

Nadam s da sutra stiže remen,,,,,,i da je sgotovim,,,više,,,da je vratim na spavanje još koji mijesec.........:p

Najnoviji postovi

Na vrh