Joža i Dino ja misli da niste u pravu,jer da te varijabilne balirke idu teško onda ih ljudi nebi terali sa imt 539,540,542,549 i sa ostalim slabijim traktorima.
Joža ako ima prilike negdje posudit i prikopčat taku balirku za svoj traktor te ga testirat. Pitaj Bageristu kako se njegov 560 ponašo pod njegovom (hesston 5650) balirkom pa češ znat. Jer welger rp12 neznam da češ moći terat sa 539 sumnjam. Ako griješim neka me neko ispravi.
Ja mislim,,,,a mogu reč da sam siguran da nečeš nju tijerat sa 539,,,nikako,,,(jedino ako ne ideš forsirat dok ti traktor ne izdimi,,,,a brzo če):?
Ja sam moju tijera sa 560,,,i bila mu je na kraju čak i teška,,,ako je krma bila malo oživa,,,a da ne pričam kad sam ubrza kardan,,di je traktor jednostavno toliko gušila,,,da ni sam nisam moga vijerovat....a kamoli još 539,,,,,,,,nema teorije......
Varijabilna opterećuje traktor cijelo vrijeme, od početka pa do kraja. Dok fiksna tek pred kraj znatnije optereti traktor. Međutim kod varijabilne više mase stane u balu, jezgro bale je dosta, dosta bolje zbijeno nego kod fiksne. Ovo ti je bitno ako suho hoćeš prenositi sa onim vilama koje imaju samo jedan trn koji se zabode u sredinu bale. Ako misliš raditi zeleno sa fiksnom komorom i na takav način : "koliko stane -stane" onda bolje nemoj. A na kraju krajeva pitanje je isplativosti takvog načina rada i u suhoj masi. Svakome je cilj da što više mase stane u jednu balu jer su tako i troškovi po bali manji.
Istina,,,,,,,,,,,varijabilna,,,je takva,,,,,inače bi bale kad su manje bile,u raspadajučem stanju...........odnosne,,kad biš je diga,,,maltene bi se sva obijesila.......
Da opterečuje traktor,,,i to jednako,,,mada kad je na kraju je osijeti i to dobro,,,,,a valjke,,ne treba ni spominjat za tu konjažu..........
Ja ostajem na sijenu,,da ga baliram polu suho,,,i bala mi ostane maltene zelenkasta iznutra,,bez pljesni,,i šta je najbolje,,ko da si je jučer napravija,,,,,,,,,a jedino ču morat m,alo pazit kod dijeteline..
Evo baš ču danas uzet aparat pa poslikat kakva je bala,,,sad kad je več skoro pola potrošena..
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
evo friške slike,,,,,s jutarnjeg posijeta u štali............:mrgreen::mrgreen: