nije loše samo me zanima kad ga opteretiš ful kak se ponaša
Pozz dečki zanima me stroj za obradu voćnjaka oko 2 hektara znaci košnja frezanje i slično možda atomizer jel se to moze sa yanmarom ili da ostanem na vinkoviću te koju jačinu motora bi preporučili zahvaljujem ?'
Potom je greškom izbrisana , ali nema veze .
jasno da radi bez napora kad uzimaš trečinu malčerovog zahvata,probaj to u zelenoj šikari
da se nadovežem.materijal koji koriste japanci su puno tvrđi i žilaviji nego kod tome i sličnih.čovječe tomici pucaju kućišta mjenjača a da ne govorim za ostalo.
zar nakon tolko godna proizvodnje kopije pasqualija nisu bili u stanju konstruirati kvaliteniji mjenjač sa boljim omjerom brzina........što reć dalje,TV je pojelo vrijeme i danas je bilo koji kinez kvaliteniji od TV:supz:
da se nadovežem.materijal koji koriste japanci su puno tvrđi i žilaviji nego kod tome i sličnih.čovječe tomici pucaju kućišta mjenjača a da ne govorim za ostalo.
zar nakon tolko godna proizvodnje kopije pasqualija nisu bili u stanju konstruirati kvaliteniji mjenjač sa boljim omjerom brzina........što reć dalje,TV je pojelo vrijeme i danas je bilo koji kinez kvaliteniji od TV:supz:
Vidim ja tu rasprava krenula nakaj TV?
Da se nadovežem na tekst od Žutog : ja sam imao TV 818 godinu dana.
Za tih godinu dana sam odradio s njim cca 1000 rdanih sati i sad da ja kažem da taj traktor ne valja bio bih budala ,.
Tomo je dosta težak za svoju veličinu i kome treba takav neće pogriješiti ....
Međutim janmar je prilično lagan ali ima dobre velike ripne pa na taj način nadoknađuje barem donekle težinu , kardan je neovisan od ostalih brzina pa je lako naći pravi omjer u radu kad mu je teško frezanje , tarupiranje itd ........
Ali kad se uzme u obzir za čega ja koristim traktor, janmar mi je puno učinkovitiji....
Kvarove da ne spominjem jer me je tomo ostavio par puta na njivi pa sam ga morao vući kući, dok s janmarom to nisam doživio u ovih 5 -6 godina ........
Moglo bi se sad nadugačko i naširoko ali za sad toliko ,
pozdrav svim forumašima ..........artyman:
Ma vidi nije problem u raspravi , i realnim , i dobronamjrnim kometarima i iskustvima . Iskreno rečeno nebih htjeo , a ni volio , da se opet zakomplicira zagužva , i onda počne sa vrijeđanjemi . I kome , i čemu to onda služi ( koristi ) Osobito me smeta kada pojedinci koji nisu ni vidjeli određeni traktor započnu raspravu tipa " čuo sam od jednog čovjeka " .... " rekao mi je jedan prijatelj , da je bio sa čovjekom koji ima takav traktor pa mu je on rekao ...." "od mog susjeda prijatelja komšija , isto je pričao za taj traktor " .... i slični komentari.
Po mom mišljenju postoje dvije vrste traktora ato su " oni koji su se pokvarili , i oni koji će se pokvariti " . E sad samo je razlika između te dvije vrste , da se jedni kvare više , a jedni manje .
Ovo što je Wuki napisao za Tomu potpisujem u potpunosti . Pa nije se ni jedan Tomo pokvario zato što je stajao u garaži , ili što se netko sa njim samo vozao po selu . Nego što se radi sa njim ono što se može , ali i često puta i ono što nemože . I naravno onda je reakcije sljedće " traktor ništa nevalja , jeb...a onaj koga je napravio , i slični komentari svima nama poznati kad se nešto pokvari . Svaki stroj koji se redovito održava , i pazi se na njega , da se radi smo ono što je predviđeno sigurno će dugo i dobro raditi .
oprostite sto sam bio pre kritican.steta sto hrvatska pamet nije konstruirala kvalitetniji mjenjac pa makar kopirali od goldonija.da tv ima bolji mjenjac bio bi odlican
evo ja i vedraniko se malo zaigrali noćas do 2.15
ma nije mi jasno.:scratch
vedraniko je kupia jamia da bi rastavia pa ponovno sastavia ili :supz:
evi i felge i pitanje.znači li na ovoj drugoj slici oznaka 13 ps da 1300 ipak ima 13 konja?
moj stari na šprici odradio vrhunski rayer:rayer::supz:sve ispalo odlično čim se osuši krećemo sa sastavljanjem
šaljemo slike čim ih pošaljemo:mrgreen::mrgreen:
bude li viška djelova javit ćemo se :mrgreen: