Dali je tko probao orati ?
ja jesam ali ide polovično zemlja je jako tvrda , stavio sam i uteg na plug i opet iskače pa poslje nekoliko zaruje i izvali gromade pa oet plitko... :?
Za neke priključe je takav način manevriranja tu mač bolji od klasike .Malčeri naprimejr u kombinaciji komunalnog održavanja oko kojekvih stabla ili grmova .Eeee..., fala Wuki , fala ..., neznam samo šta bih radio sa takvim utovarivačem .
Nego pogledajte ovo , sve je okrenuto naopako , zašto :scratch:scratch
http://www.youtube.com/watch?v=IBPvTN9VdWo& feature=player_detailpage
Za neke priključe je takav način manevriranja tu mač bolji od klasike .Malčeri naprimejr u kombinaciji komunalnog održavanja oko kojekvih stabla ili grmova .
Bit nije vožnja u rikverc nego upravljanje preko zadnje osovine .
Dobar primjer su viljuškar ili kombanj ..
Nitko živ ne bi viljuškar dovezao pod paletu da ima upravljie "prednje" kotače ( bi na nogometnom igraištu).
Ti si ograničen , trkator je univerzalni stroj koji prima bezbroj kojekakvih priključaka ..vučnih , nošenih , gaženih ,traženih i baš radi svoje univerzalnosti ne valja za ništa :mrgreen:Ma sve štima to što si napisao , ali onda si ograničen sa takvim traktorom samo na pojedine priključke
Ti si ograničen, trkator je univerzalni stroj koji prima bezbroj kojekakvih priključaka ..vučnih , nošenih , gaženih ,traženih i baš radi svoje univerzalnosti ne valja za ništa :mrgreen:
No znam ,ne vjeruješ mi ..traktor kao takav od samog početka razvoja nije promjenjen gotovo ništa u svoje osnovne zamisli od onoga tko ga je započeo razvijati .
Bilo je pokušaja dodavanja osovina ...okretanje zakretanje , prekretanje ..ali to su samo minimalistički pokušaji individualaca zanesenjaka .
Da sad ne tražim ima traktora koji mogu okrenuti mjesto sjedala/ upravljača bez interevencija gedora i švasaparata .
Ti si prvi spomenuo ograničenost ( šalim se , izvadoi sam to iz konteksta , ne diži galamu bezveze ) .
PA rekao bih da je na tom tvom spomenutom od 250 konja dorađena univerzalnost tj podignuta na viši nivo .
Tko kaže da kubota u novoj seriji neće napraviti isto ?.(ako ovo nije home made)
KAd sam počeo raditi s sakupljačem sijena na remene nisam htio gaziti sijeno ,gonio sam ga u rikverc .
jbg boli vrat gledati 3 sata preko ramena pa sjeo kontra na haubu i gas .
Dopizdilo je i to jer baš nije udobno pa sad gazim i vozim prema naprijed .
Ima još hrpu radova koje bi odradio kontra probem su priključki jer su prilagođeni "normalnom" traktoru .Razne siajčice , kutivatori itd.
Prvi radni dan sa Yanmarom i odmah u vatru!
Nikad prije toga nisam sjedio na traktoru
Bili su izuzetno teški uvjeti, jako strmo, neravno i meko tlo, visoka šikara stara 30g
Nisam stavljao slike na kojima se vidi nizbrdica jer se to na njima ne primijeti
Traktor se ponašao odlično ali prednji uteg ipak nije dovoljno težak
Napravit ću branik koji će služiti kao dodatni uteg i sprječavati da granje udara po traktoru
Deblja stabla sam čupao i izvlačio sa sajlom, većinom stare suhe šljive
U jednom danu sam počistio pola šikare, nastavak slijedi za dva tjedna, kad napravim branik
Na toj zemlji planiram uzgajati divlje kupine i maline
Šuma je sa sjeverne strane, nagib je prema jugu
Vidim stroj radi kao lud,imam par pitanja daj mi reci koliko je konja tvoj Yami i koliko si dao za njega ako nije tajna tu ili na pm.