Krumpironja
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Svi 2010
- Poruka
- 4,085
Moj ima 21-22 konja a na kardanu na 3000 okretaja ima 540 okretaja znači da bi mogo ja to gonit jer meni bi na većim okretajima radio nego tvoj mozda bi i premale okretaje imo?
potisujem sve osim psovke :evil:, ali opet ako je stvarno 22 ks sigurno bi mogao goniti.tvoj ima 18ks i 1 cilindar.
A vukijev 20ks i 3 cilindra.
To nije isto.
Tv 730 bi to mogo, al ovom tvojem bi brzo dopizdilo vjerujem.
:mrgreen:
Nije 22ks.
To je motor lda820 sa 820ccm i 18ks.
Ugrađivan je na Tv 521,522,523, 821.......i sad na nove Hittnere od 18ks i Prime.
Al svejdeno mislim da je preslab i da taj motor nebi dugo izdrzao to.
Nemam iskustva s njim al ako je 25ks preporuceno onda mislim da motor od 18ks i jednim cilindrom nema kaj trazit tu.
Al stroj je stvarno perfektan. 3 posla u jednom di ces bolje.:gitarist:
dobro necemo se sad prepirat nije niti bitno toliko.
Ja sam gledao po krivulji snage. Taj tvoj motor na 2200 o/min je najjaci.
Koliko je bitan prednji pogon za te male traktore, pogotovo oni što imaju ralicu li neki drugi prednji priključak?:drinkers:
Pozdrav svima koji čitaju ovaj pdf!
Uzeo bih malog yanmara u Prodetu, već sam bio tamo i razgledao ponudu, ali mi se teško odlučiti koji model bi meni bio najprikladniji za moje potrebe. A one su sljedeće. Imam oko 7500 m2 ravne oranice koju namjeravam posaditi relativno novom sadnicom na našem tržištu (goji bobice), a yanmar mi je potreban za laganu obradu i uslužno frezanje (oranje mi radi IMT), dovoz cisterne s vodom i slično. Što mi preporučate? Meni je zapeo za oko 1401, obje vuče. Da li je on dovoljno "jak" za moje potrebe? Hvala vam unaprijed na odgovorima.
Pozdrav !
Vidi svakom do sad sam svjetovao da uzme jači traktor , jer od viška KS neboli glava , jedino ako si ograničen sa prostorom , razmak između redova određene kulture , specifičnost parcela ..., sl.
Iskreno rečeno neznam što su " goji bobice " , ali predpostavljan da planiraš frezati , kositi , prskati , orati , za to sve će ti 1401 biti dovoljan .
Hvala na dobrodošlici.Pozdrav tebi Tds. i dobro došao
Ja sam imao 1401 bez prednje vuče i mogu ti reći da je bio odličan i kvalitetan .
Za tu površinu možeš uzeti i manji recimo 13 ks ali će ići i malo sporije , ako uzmeš recimo 15 ili 16 ks imati ćeš veći učinak od recimo 13ice za nekih 30 -40%.
Ali bez brige 1401 je odličan izbor i omjer cijene i snage, to pišem iz iskustva...
Nemoj bez prednje vuče uzimati ni slučajno , nije neka razlika u cijeni a puno znači . Kada ti netrba prednja vuča isključiš je , a akada ti treba a nemaš je..., e onda su to problemi .
Svakom bi savjetovao prednju vuču kod malih i laganih traktora.
Mislim da će on moći vući cisternu od 2000 l , ali zaboravi neke veće uspone i strmine . Uzbrdo možda i nekako , ali nizbrdo nikako .
Ako sam dobro shvatio prednja vuča je jako bitna kod brdovitih terena, dok za ravno može i bez nje??:idea:
Nije uvijek bitna ali često dobro dođe..