To je legenda od kokoši, a još veća legenda je tvoja baka. Nećeš vjerovati, ali i ja ima sličnu priču. Obzirom da sam zeznuo zadnje inkubiranje totalnim lapsusom( nisam niti skužio da sam stavio 10!!! stupnjeva manje nego što je potrebno, plus još kupio jaja od nekog nepoznatog muljatora, ali pao na njegovu reklamu, meni je preživjelo samo jedno pile.
Ustvari samo tri od 37 jaja(pedeste posto bilo neoplođeno), izleglo mi se tri pilića, ali dva uginula na na pol izvlačenja iz ljuski. Bio sam siguran, obzorom na statistiku, da niti ovaj treći koji se jedini izlegao uz moju minimalnu asistenciju, neće preživjeti. Bilo je to(njegov rođendan) 4. 10. ove godine, dakle sada u jbt...tek sada skužio, točno mu je dva mjeseca !!! Poslije ću mu čestitati.
Uglavnom rekao sam si kada se rodio, ako preživiš umrijet ćeš prirodnom smrću(ako ga lisica ili jastreb ne koknu, ali do sada nisam imao problema, samo patake mi tamane tu i tamo).
Držao sam ga pod lampom u velikom kavezu(kao za začeve iz pet shopova) gdje je i sada. Zove se Perica, odaziva se itekako na ime, znao sam po sat vremena pričati s njim, po dvorištu mu uz starter skupljao gliste i kukce(tako ga i izdresirao).
Uglavnom često mi šećemo zajedno po kući(kada mi žena nije doma:icon_fU
, on zamnom. Kada ga predugo ignoriram, on počne crvkutati. Jednom je sam izašao i došao mi u spavaću sobu: dosadno mi je samom u kuhinji !
Moj šarplaninac Mališa općenito ne ferma perad, ali ako koja dođe u njegov dio dvorišta(dva puta se dogodilo) kada mene nema doma, onda je mrtav.
Ali naučio sam i Mališu na njega i samo ga gleda i ništa. Zadnjih dva tjedna ga svaki dan pomalo šećem u dijelu dvorišta gdje su kokoši, da se privikava i na temperaturu i na druge koke i one na njega , jer bi iskljucale. I za sada se jaaako dobro snalazi. Uskoro ga puštam među njima, samo se bojim da ga jedno jutro ili večer neću naći ispred kuće ili pored kreveta, ako vrata budu otvorena.