• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zatvaranje zimske brazde

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
pogledajte na youtube kako se vari šina (tračnica), ja sam vidio u živo, na pruzi i to nema nikakve veze sa aparatima koje mi imamo kod kuće,,,,,

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ovi kaj su meni radili šinu su rekli da se jako teško vari pogotovo ova kaj sam im sad donio, bila je stara i jako "ugažena", vele da je gustoća materijala strašna.
A imaju vrhunske aparate i majstore za varenje.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
pogledajte na youtube kako se vari šina (tračnica), ja sam vidio u živo, na pruzi i to nema nikakve veze sa aparatima koje mi imamo kod kuće,,,,,

Šinje se vare po principu kovačkog varenja -varenja kovanjem-spajanjem.....
Zagriješ u žuto (temp.blizu topljenja metala 1550-1600 st.Celzijevih) jedan i drugi kraj šinje koje kuješ-spajaš-variš.
Zakuješ krajeve-čela šinje udarom, onise spoje -zavare, i to je taj princip.
Naravno da je za to potrebna industrijska aparatura većih dimenzija itd....

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Jel vi to pričate o varenju šine na šinu,ili o varenju drugog materijala na šinu? Jer meni kolega to doma povari sa aparatom za 200 e...

Ivan533

Član
Tu od
19 Velj 2016
Poruka
253
jedanput sa drljacom i to je dovoljno,ja to nisam jos dosad radio al kažu da ce ova godina biti jako susna pa cu bas probat zatvorit sa drljacom jedno 15,20 dana pred sadnju i onda pred sadnju usitnit tanjuracom

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Blago nama kad znamo kakva ce biti godina. Vidim vec se prica koliki ce biti prinosi, a jos nije ni prva prihrana odradena, kamoli prva zastita. Idem odma novce brojati.
Poslje drljanja raditi grublju operaciju nema bas smisla.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja opet neću ništa dirati prije sijetve.
Vidio sam kak su se neki znali zeznuti sa time,pa nemogu dugo u polje.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ti u ravnici i nemoraš ali ja brdo moram jer ako se ilovak presuši biće frke na jesen.

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Ove godine mozda od zatvaranja ni nebude nista... zasad vlage ima i viska a i za naredni period javljaju nestabilno s dosta oborina,a pocetku 3mj. bi trebalo doc i do zahladjenja tak da ??? mislim ako Vakula nefolira :icon_scratch:

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Da, vlage bu možda i previše ali ako bude moguće ja ću svakako gredom prije sjetve sve njive poravnati.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I ja budem zatvorio, to mi je jedan prolaz manje u pripremi za sjetvu :)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Koliko ranije prije same pripreme za sjetvu idete? Ja bi išao jedno 20 dana prije..

Najnoviji postovi

Na vrh