• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zatvaranje zimske brazde

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Pa nije to sjetva da se mora posto poto napraviti. I da se moze kasnit. Vise kise, vise ce se vode akumulirati, cemu onda zatvarat.
Kad se malo ustabili suncano vrijeme i temperature zatvorit i gotovo.
Cemu sprjecavat isparavanje kad ga ni nema. Nego potpuno suprotno.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Necu dirat ništa do same sjetve.
Jedan prohod, pa odmah umjetno i odmah drugi prohod, sijanje.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ja ću zatvoriti brazdu makar netom prije sjetve,i onda u jednom prohodu pripremiti...
A znala su polja plivati do kraja trećeg mjeseca,a kad se počelo sušiti,začas se moglo u polje,ima još vremena da se sve ustabili...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
To je moja AT20-150 x 2.

Ja bum ove godine probal kod frezanja koristiti živi uteg na frezi. Baš da vidim razliku.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Teška je to freza, AT20 170 su moj otac i tetak skinuli ručno sa kombija, ja sam lani glumil uteg na frezi i pošteno se nagutal prašine :mur:

Kad smo vidli da niš s toga nebu onda je došla teža mehanizacija

12799438_446257655572017_5931096381984737462_n.jpg

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Brazda bude jako mokra,moglo bi se desiti da kada se dirne u brazdu,otvori se vlaga,dođe jako sunce pa to zapeče,i eto problema.
Znali su neki kažu idu otvoriti brazdu da se prije osuši pa da idu prije u sijetvu,pa im se to desi.

Ivan533

Član
Tu od
19 Velj 2016
Poruka
253
Hoćemo li onda zatvarat brazdu sa šinjama ili drljačama ili ćemo čekat do sjetve pa onda pripremit sjetvospremačima i tanjuračama i odmah sadit kukuruz ?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja sam odlucio da ne diram nista do sjetve.

Poslano sa mog V7A koristeći Tapatalk

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Ja dao da mi sloze novu Sinju , i sve cupkam kad cu je isprobati, ko malo dijete sam :)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Pričekajmo kaj bu nam vrijeme zapovijedilo i tak bu. Neki buju vjerojatno sa šinjama, neki s branama ili sjetvospremačima, a neki tek pred sjetvu. Velika je razlika u oborinama i brzini isušivanja u raznim krajevima Lijepe naše.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Uzeo sam 2,8m mislim da ce to biti dosta za 85ks ,toliko sam imao I profila od 16cm, slozio mi majstor kopcanje na skare tako da mogu i malog dajca prikopcati za brcat livade. Vidjecu koliko baca zemlju sa strane jer ako baca puno slozicu na zadnjoj Sinji one kose repove prema napred i onda će biti širina prve 2,8 a druge 3m, to sam video na onom videu u ovoj temi \________________/ nesta ovako.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi smo dali praviti šinju za traktore 85-90 ks i to od 4m, ništa manje za tu snagu. Također od I profila.

stjepan

Član
Tu od
30 Lip 2009
Poruka
189
ja idem sijetvospremačem više mi se sviđa odrađen posao pošto ostaje izrahlita zemlja, nije ugladita odozgor ko iza šinje i mislim da je puno manje isparavanja vlage iza sijetvospremača

Pogledajte kako se to kod nas radi, tu je bila lucerna odorana pa je malo isterala po oranju.
https://www.youtube.com/watch?v=SXmbKwhaHcg

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ivan533

Član
Tu od
19 Velj 2016
Poruka
253
Kod mene je jučer počela padat kiša pomiješana sa snijegom,cijelu noć nije prestajala a lije ko iz kabla,bože sačuvaj ....

Najnoviji postovi

Na vrh