MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Istina nisam ja dobar primjer jer taj isti plug bi vjerovatno i 6245 vukao bez problema..
E daje meni jedno jutro ovakog oranja,presretan bih bio.Samo sam jednom snimao svoje oranje, prije dvije godine s landincem i jednobraznim plugom. Evo, da odprilike vidis o cemu se radi, pocetak travnja:
https://www.youtube.com/watch?v=jQ_HXfIQWOo
Ivan 533 sta ti imas zatvarat brazdu ako je ilovaca kao sto kazes,
Kisu spominju narednih 7 dana a to je vec 15 mart .U ilovacu da mos uc i radit ko covjek treba bar 15 dana solidne temperature.
Ko radi ilovacu zna da ona odozgo izgleda presuva a kad utjeras traktor samo pravi tragove i zbija se da joj ne mozes nist
Kod nas je jos uvijek 5754 m2.
A vidis, mozda i to ima logike. Danas sam isao gledati neku zemlju, kao dvije spojene parcele, dva vlasnika. Kaze mi prva vlasnica, kod mene ima malo vise od pola jutra, a kod susjeda je pola jutra. A ja, ne budi lijen, otvorim ARKOD i katastar, kad tamo, prva 2600, a druga 2300 m2.
@Zetorproxima, kod nas 90 ks vuce 3x14", bas Proxima kod susjeda, a mi smo s Torpedom 9006 imali istu kombinaciju ove godine. A i njive su dugacke, ravne i uske.
Eto nek neko izmjeri svoju njivu preko arkoda i usporedi sa stanjem u katastru. Ali po katastarskim granicama. Kao da je i katastar 100%
Arkod mjeri i ono sto se odore od lenije, a u pravilu svako ore makar pola metra u nju, isto tako do sume, ceste...
Katastar je isto zivo g.ovno, a i arkod ima gresaka, prvi upisi su negdje i sjene obilazili, kao npr. kod mene na jednoj njivi, napravili su neke krivulje i, naravno, smanjili povrsinu. Bez ikakve logike, jer se vidi sjena od stabala. A ima stvarno i strucnjaka kojima nije ni put dosta, pa odoru do kolotraka. To bi trebalo kaznjavat. Al posto vise nema poljarske sluzbe - mauna. Radi ko sta oce. Nasipaju smece po lenijama, neki dam sam zadnju gumu probusio.
Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk
V Zagorju su navek bili drukčeše mere, zakaj bi se inać svak s svakim sudil.